Midt på dagen var London-børsen omtrent uendret fra dagen før, mens børsen i Frankfurt hadde sunket litt. I Oslo hadde hovedindeksen steget 0,5 prosent.

Følg USA-valget direkte her!

Da børsen stengte i Tokyo, var indeksen Nikkei 225 nærmest uendret på 17.171,38 poeng. Aksjemarkedene i Shanghai og Hongkong steg i underkant av 0,5 prosent i løpet av dagen.

– Forsiktige investorer inntar en avventende holdning idet valgdagen i USA endelig er her, sier Andy McLevey fra meglerfirmaet Interactive Investor.

Han minner om at mange aksjespekulanter brant seg og gikk på tap da de satset på at ja-siden skulle vinne brexit-avstemningen i Storbritannia.

– Det er ikke overraskende at mange nå har tatt en pustepause. Selv om meningsmålingene tyder på seier til Hillary Clinton, er det fortsatt jevnt, sier han.

I New York steg indeksen Standard & Poor's 500 2,2 prosent mandag etter at FBI fastholdt konklusjonen om at det ikke er grunnlag for å sikte Clinton for hennes bruk av en privat epostserver da hun var utenriksminister.

Oppgangen satte punktum for ni dager med sammenhengende børsnedgang i New York. Dette var den lengste sammenhengende nedgangsperioden for Standard & Poor's 500 siden 1980. (©NTB)