Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Nervøst på Wall Street

USA-børsene ligger an til slå følge med de europeiske aksjemarkedene nedover tirsdag, etter at Tyrkia har bekreftet nedskytingen av et russisk kampfly.
USA-børsene ligger an til slå følge med de europeiske aksjemarkedene nedover tirsdag, etter at Tyrkia har bekreftet nedskytingen av et russisk kampfly. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Børsene faller etter Tyrkias nedskyting av russisk kampfly.

USA-børsene lå an til slå følge med de europeiske aksjemarkedene nedover tirsdag, etter at Tyrkia har bekreftet nedskytingen av et russisk kampfly.

I åpningshandelen er Dow Jones-indeksen ned 0,47 prosent, S&P 500 faller 0,42 prosent og Nasdaq åpner ned 0,40 prosent.

I Europa faller de største børsene opp mot 2,1 prosent, mens japanske yen, ansett som en trygg havn, styrkes, og renten på amerikanske og tyske statsobligasjoner faller.

I oljemarkedet stiger prisene, med nordsjøoljen opp 1,8 prosent til 45,6 dollar per fat.

- Du kan se hvorfor markedene er rystet. Det er allerede plenty med spenning i Midt-Østen og dette er en ekstra kilde vi ikke vil se, sier investeringsstrateg Wouter Sturkenboom i Russell Investments til The Wall Street Journal.

- Geopolitikken forårsaker et umiddelbart sjokk, men det er vanligvis ikke veldig varig fordi markedene tenderer til å overreagere, sier strateg Frances Hudson i Standard Life Investments til Bloomberg.

Jekker opp BNP-veksten
På hjemmebane viser revidert statistikk at amerikanske økonomisk vekst var sterkere enn først antatt i tredje kvartal.

Den årlige takten i BNP-veksten i tredje kvartal estimeres nå til 2,1 prosent mot tidligere 1,5 prosent. Det er fortsatt en nedbremsing fra veksten på 3,7 prosent i andre kvartal.

Boligprisindeksen Case-Shiller viser at boligprisene i 20 byområder økte med 5,5 prosent i september fra september i fjor, mot 5,1 prosent måneden før.

På plakaten i dag er nye tall over forbrukertilliten i november.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!