*Nettavisen* Økonomi.

Nervøst på Wall Street

Det er en spent stemning på Wall Street i forkant av at resultatsesongen sparkes i gang. Følg utviklingen her:

De amerikanske aksjefuturene peker i forskjellig retning i forkant av at resultatsesongen starter for fullt i USA. Analytikerne og investorene er spent på om selskapene klarer å vise til den samme inntjeningsveksten som oppgangen den siste tiden bygger på.

Aksjemarkedet i USA og over store deler i resten av verden har i løpet av første kvartal vært preget av en rekke oppkjøp og fusjoner. De store meglerhusene og finansforetakene kan vise til rekordresultater, og nå gjenstår det for Wall Street å vise at inntjeningene står i forhold til aksjekursene.

I USA er det den store aluminiumsprodusenten Alcoa sin tur til å legge frem resultater denne dagen, og løpet av uken følger en rekke andre selskap som er notert på Wall Street opp.

Oljeprisen nærmer seg 68 dollar fatet igjen. Oljemarkedet har igjen rettet fokuset mot konfliktene rundt Iran og Nigeria. FN sikkerhetsråd truer fortatt med å innføre sanksjoner mot Iran, hvis ikke det omstridte atomprogrammet blir lagt på hyllene.

Oljeproduksjonen er fortsatt ikke tilbake ved det normale etter angrepene fra opprørerne i Nigeria. Signalene fra myndighetene er noe blandet og det kommer motstridende meldinger hele tiden.

Dow Jones Indicative peker ned 0,38 prosent, mens Nasdaq-futuren er uforandret. Aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen ligger an til å starte opp 0,11 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag