NA24.no

Foto: Illustrasjonsbilde (Scanpix)

Nervøs oppgang på Wall Street

Sist oppdatert:
Usikkerheten råder i USA.

Dow Jones stiger 0,22 prosent til 13.261,49 poeng, mens S&P 500-indeksen løftes 0,10 prosent til 1.456,38 poeng. Nasdaq faller 0,04 prosent til 2.594,89 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Morgan Stanley har avslørt at de tar nye avskrivninger på 5,7 milliarder dollar, Sammen med nedskrivningene de gjorde i slutten av oktober er avsetningene nå på hele 9,4 milliarder dollar. Det kommer frem i forbindelse med at selskapet presenterte et tap på 3,59 milliarder dollar i fjerde kvartal.

Fordelt per aksje er tapet på hele 3,61 dollar per aksje, en nedgang fra 2,08 dollar i pluss i samme periode året før. De svake resultatene fører til at konsernsjefen John Mack blir nektet bonus. Det må toppene i Bearn Stearns også finne seg i.

Kineserer kjøper seg nå inn i Morgan Stanley. Ved å bla opp 5 milliarder dollar får de en andel i Morgan Stanley. Dermed fortsetter trenden med at asiatiske og investorer fra Midtøsten trer hjelpende til pengetrengende amerikanske banker.

Palm leverte et tap på 9,6 millioner dollar eller rundt 9 cents per aksje andre kvartal som endte i november. Selskapet har avvikende regnskapsår og hadde ved samme periode året før et overskudd på 12,8 millioner dollar eller 12 cents. Tapet hvis en utelater enkelte poster ville vært på 7,8 millioner dollar eller rundt 7 cents per aksje. Omsetningen falt 11 prosent til 349,6 millioner dollar.

Analytikerne hadde ventet et resultat på minus 8 cents per aksje fra en omsetning på 350,3 millioner dollar. Verre var det at den pressede situasjonen på leverandørsiden kan bli rammet utsendelsene av smarttelefoner i tredje kvartal. Aksjen faller over 9 prosent fra start.

De første resultatene fra den amerikanske sentralbankens forsøk på redde krisen i kredittmarkedet blir sluppet senere onsdag. Totalt skal 20 milliarder dollar auksjoneres bort for å redde likviditeten. Kritikken bak tiltaket er at det vil kun få en kortvarig effekt. Tilsvarende auksjoner fra den europeiske sentralbanken ble gjennomført tirsdag og har fått ned differansen i rentemarkedet.

Det er også klart for de ukentlige oljelagertallene fra de amerikanske myndighetene. Oljeprisen har beveget seg oppover etter tyrkiske styrkers inntog i Nord-Irak, men nå rettes søkelyset mot etterspørselsutviklingen til de amerikanske oljelagrene. Frontkontrakten til den amerikanske lettoljen WTI løftes 1 prosent til 90,98 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere