NA24.no

(Scanpix)

Nervøse USA-børser

Sist oppdatert:
De amerikanske aksjene endte blandet onsdag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De amerikanske aksjene endte blandet på en meget volatil dag med forskjellige signaler knyttet til kreditturoen. Signaler fra landets nest største meglerhus var både elendige og positive, mens signalene knyttet til en auksjon holdt av sentralbanken trakk opp.

NA24 - din næringslivsavis

Men med kun seks sejsoner igjen i 2007 og mangel på sterk nok informasjon til å overbevise om at økonomien er på vei opp var investorene mer nølende enn kjøpelystne.

- Signalet om at salget er over er når de dårlige nyhetene ikke får aksjene til å falle lenger, sier porteføljeforvalter Matt Kelmon, ifølge Associated Press.

Morgan Stanley har avslørt at de tar nye avskrivninger på 5,7 milliarder dollar, Sammen med nedskrivningene de gjorde i slutten av oktober er avsetningene nå på hele 9,4 milliarder dollar. Det kommer frem i forbindelse med at selskapet presenterte et tap på 3,59 milliarder dollar i fjerde kvartal.

Fordelt per aksje er tapet på hele 3,61 dollar per aksje, en nedgang fra 2,08 dollar i pluss i samme periode året før. De svake resultatene fører til at konsernsjefen John Mack blir nektet bonus. Det må toppene i Bearn Stearns også finne seg i.

Kinesere kjøper seg nå inn i Morgan Stanley. Ved å bla opp 5 milliarder dollar får de en andel i Morgan Stanley. Dermed fortsetter trenden med at asiatiske og investorer fra Midtøsten trer hjelpende til pengetrengende amerikanske banker.

Palm leverte et tap på 9,6 millioner dollar eller rundt 9 cents per aksje andre kvartal som endte i november. Selskapet har avvikende regnskapsår og hadde ved samme periode året før et overskudd på 12,8 millioner dollar eller 12 cents. Tapet hvis en utelater enkelte poster ville vært på 7,8 millioner dollar eller rundt 7 cents per aksje. Omsetningen falt 11 prosent til 349,6 millioner dollar.

Analytikerne hadde ventet et resultat på minus 8 cents per aksje fra en omsetning på 350,3 millioner dollar. Verre var det at den pressede situasjonen på leverandørsiden kan bli rammet utsendelsene av smarttelefoner i tredje kvartal. Aksjen faller over 9 prosent fra start.

De første resultatene fra den amerikanske sentralbankens forsøk på redde krisen i kredittmarkedet ble sluppet onsdag. Det var 93 banker som la inn bud på til sammen 61,5 milliarder dollar på de 20 milliardene, noe som viser en sterk etterspørsel, ifølge Bloomberg News.

Renten var på 4,65 prosent, 10 basispunkter under renten på lån som gis direkte fra den amerikanske sentralbanken. Etterspørselen gjør at sentralbanken legger ut nye 20 milliarder dollar for auksjon fredag.

Kritikken bak tiltaket er at det vil kun få en kortvarig effekt. Tilsvarende auksjoner fra den europeiske sentralbanken ble gjennomført tirsdag og har fått ned differansen i rentemarkedet.

- Alle gir forskjellige tolkninger av sentralbankens auksjon, men jeg tror det er mye ståhei for ingenting - ti basispoeng under diskonto-renten tror jeg ikke letter mye på noe som helst, sier aksjestrateg Peter Boockvar, ifølge MarketWatch.

Den ukentlige oljelagerrapporten viser et fall på 7,59 millioner fat til 296,9 millioner fat, som er det laveste nivået siden februar 2005, ifølge det amerikanske energidepartementet.

Analytikerne hadde ventet et fall her på 1,5 millioner fat, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Lagrene av destillater, som innbefatter diesel og fyringsolje, falt med 2,16 millioner fat til 129,4 millioner fat. Her var det ventet en nedgang på 500.000 fat.

Da gulvhandelen stengte på Nymex kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i februar, 91,36 dollar fatet. Dette er en oppgang på 1,3 prosent og prisene er nå 45 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones -0,19% til 13.206,95

Nasdaq +0,19% til 2.601,01

S&P 500 -0,14% til 1.452,99

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere