NA24.no

Nervøsitet senker Asias børser


Illustrasjonsbilde: Mann følger utviklingen på Tokyos børs.
Illustrasjonsbilde: Mann følger utviklingen på Tokyos børs. Foto: Thomas Peter (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tokyo-børsen startet tirsdagen med oppgang men etter noen timer er både Tokyos Nikkei-indeks og Kinas Shanghai-børs i negativt terreng.

Mandagens nedtur kom i forkant av et møte i den japanske nasjonalbanken senere på dagen tirsdag, og markedet avventer fortsatt et rentemøte i den amerikanske nasjonalbanken senere i uken.

Nikkei-indeksen steg 117,02 poeng til 18.082,72 poeng i løpet av de første minuttene etter at handelen startet. Det snudde imidlertid raskt, og én time før stenging i Tokyo (klokken 07.00 norsk tid - 14.00 lokal tid Japan) var Nikkei ned 0,94%. Ved stenging klokken 15 lokal tid i Japan er Nikkei likevel opp med 0,75%.

Kinas Shanghai Composite er ned hele 2,53% og Hong Kongs Hang Seng er ned 0,29%.

I Singapore er Straits Times ned 0,84% og i Sydney er All Ordinaries ned 1,32%.

Lyspunktet tirsdag er Sør Koreas KOSPI som er opp 0,15%.

- Bank of Japan holdt pengepolitikken uendret på nattens rentemøte, men et mer negativt syn på veksten i fremvoksende økonomier har svekket veksten i eksport og industriproduksjon i følge Bank of Japan. Det kan øke behovet for mere stimulanser fra BoJ senere i år, skriver analytiker i Nordea Joachim Bernhardsen i en morgenrapport tirsdag.

- Uka fortsetter relativt rolig på nøkkeltallsfronten. Høydepunktet i dag blir detaljomsetningstallene fra USA, skriver Bernhardsen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere