NA24.no

Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Nervøst på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Usikker start etter helgen.

God utvikling på børsene i Europa etter en sterk børsdag i Asia birdo til å trekke Oslo Børs opp ved start.

NA24 - din næringslivsavis

Etter en times handel ligger imidlertid hovedindeksen uendret på 342 poeng.

De asiatiske aksjene starter uken med solid oppgang. Toyota Industries varsler at de gikk med overskudd i en seksmåneders periode som ble avsluttet ved utgangen av september. Her lå forventningene på et større underskudd, og nyheten blir tatt godt i mot av aksjemarkedet.

Toyota Industries er deleid av Toyota Motors og produserer biler på vegne av bilprodusenten i tillegg til bildeler som benyttes i flere av bilene til Toyota. Det positive resultatvarselet gir indikasjoner på at den kriserammede bransjen kan være i ferd med å nå bunnen i bølgedalen.

Les mer: Bilfest i Asia

Ifølge Reuters økte den kinesiske etterspørselen etter olje med 12,5 prosent i september sammenlignet med for ett år siden. Det er den største oppgangen på over tre år, og den sjette oppgangen på rad. Noe av forklaring på den bratte oppgangen skyldes svak etterspørselsøkning i september i fjor.

På råvarebørsen i London blir kontrakten på nordsjøolje med levering i desember omsatt for 78,54 dollar per aksje. Det er en nedgang på 0,48 prosent.

StatoilHydro-aksjen stiger 0,43 prosent til 139,20 kroner.

I Europa stater børsene også klart i pluss. Den tyske DAX-indeksen stiger 0,75 prosent, mens FTSE 100 i London stiger 0,50 prosent. Den franske CAC 40-indeksen i Paris er opp 0,60 prosent.

I Norden blir børsen i Stockholm sendt opp 0,40 prosent og børsen i Helsingfors klatrer 0,60 prosent. København henger etter med en nedgang på 0,3 prosent.

De amerikanske aksjene endte klart i minus til tross for positive nyheter.

Les mer: Skuffelse i New York

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere