NA24.no

Nervøst på Wall Street

(Scanpix)
Markedet venter på klare signaler.

Usikkerheten råder på Wall Street første børsdag i desember. Kontraktshandelen av futurene til de tre nøkkelindeksene viser at det går mot en flat åpning. Tidligere på dagen var de helrøde, men har hentet seg inn.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren faller ubetydelige 0,05 prosent, mens S&P 500-futuren stiger 0,06 prosent mandag. Dow Jones Indicative er ned 0,09 prosent.

Spillkjempe
En ny spillkjempe er i ferd med å dannes. Vivendi er villig til å legge sin spillsatsing Vivendi Games i potten sammen med 1,7 milliarder dollar i kontanter for aksjer i Activision. Markedet svarer med å sende Activision opp over 27 prosent i førhandelen på Wall Street.

Aksjemarkedet venter også på innkjøpssjefsindeksen ISM mandag ettermiddag. Denne vil i likhet med rapporten over bilsalget i USA i november fortelle litt om utviklingen i den amerikanske økonomien. Det er ventet at det ble solgt 12,1 millioner biler innenlands i USA i november.

Oljen litt tilbake
Oljeprisen har falt tilbake i forkant av det forestående OPEC-møtet senere i uken. USA og det internasjonale energibyrået har bedt OPEC om å øke produksjonen for å redusere konsekvensene av den høye oljeprisen har på utviklingen i verdensøkonomien.

Ved råvarebørsen i New York faller januarkontrakten på den amerikanske lettoljen til 87,92 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere