NA24.no

Nervøst på Wall Street

Sist oppdatert:
Børsene i New York har fått en oppløftende start, men markedet er nervøst på en nyhetsfattig dag.

Industriindeksen Dow Jones stiger rundt 0,14 prosent til 11.064,89 poeng, mens aksjene på den mer brede S&P 500-indeksen stiger 0,16 prosent til 1.266,31 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller rundt 0,05 prosent til 2168,83 poeng etter en langt bedre start.

Wall Street henter dermed inn noe av det tapte etter gårsdagens tunge børsfall.

I går skremte den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke markedet med sine inflasjonsutsikter, og dette medførte at rentefrykten kom signende tilbake. Etter at en rekke nøkkelindikatorer ble kjent, uttalte Bernanke at det kan bli nødvendig å bruke renteverktøyet for å få kontroll på inflasjonen.

Bernanke sa i en tale at kjerneinflasjonen over de siste 3-6 månedene er faretruende nær den øvre del av det han ser forenelig med prisstabiliteten.

Den amerikanske sentralbanken så samtidig tegn på at veksttakten boligmarkedet kan føre til en noe svakere utvikling i den amerikanske økonomien. Det at det blir skapt færre nye arbeidsplasser er et annen moment Bernanke trakk frem.

Dollaren styrker seg noe mot euroen og yenen, etter å ha vært svakere tidligere denne uken. Dollaren handles for 0,78 euro og 113,00 yen. Målt mot den norske valutaen går dollaren for 6,06 kroner.

Oljeprisen var også med på å tynge de amerikanske markedet i går, men faller tilbake etter at oljemarkedet har fått fordøyd Irans utspill i forbindelse med landet atomprogram.

Mandag steg oljeprisen til godt over 73 dollar i den amerikanske handelen etter at Irans åndelige leder Ali Khmanei truet med å bruke oljeeksporten som våpen hvis USA eller EU angriper landet. Tirsdag faller oljeprisen tilbake og oljekontrakter med levering i juli omsettes på Nymex for 72,02 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere