NA24.no

Nervøst på Wall Street

Sist oppdatert:
Børsene i USA ligger an til en blandet start, men det er ikke helt avklart hvilken retning børsåpningen vil få.

Investorene på Wall Street har ikke helt bestemt seg for retningen i forkant av at børsene i New York åpner. Det er ikke ventet noen makrotall fra de amerikanske myndighetene og markedet er noe avventende.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative faller 0,44 prosent, mens futurene til S&P 500-indeksen faller 0,08 prosent. Nasdaq-futuren blir løftet 0,20 prosent.

Oljeprisen styrker seg i forhold til gårsdagens nedgang. I den amerikanske handelen blir første kontraktene på referanseoljen WTI omsatt for 63,85 dollar fatet. Dermed holder oljeprisen seg rimelig stabilt i forkant av oljelagertallene fra det amerikanske energidirektoratet som slippet klokken halv fem norsk tid.

Følg oljeprisutviklingen her.

Ford kutt
Bilprodusenten Ford kan også fort komme i fokus også denne dagen. Selskapet steg 4 prosent i går, og ligger an til å legge på seg ytterligere 3 prosent denne dagen. Avisen Wall Street Journal skriver at Ford har planer om å kutte administrasjonskostnadene med rundt en tredjedel.

Kuttene vil være er den del av omstruktureringen selskapet skal igjennom og det er ventet at en rekke arbeidsplasser vil gå tapt. Følg Ford-aksjen her.

Meglerne innfrir
Markedet var avventende i forkant av investeringsbankens Lehman Brothers resultatfremleggelse. Meglergiganten la frem sterke tall for det regnskapsmessige tredje kvartalet. Resultat pr. aksje endte på 1,57 dollar mot 1,47 dollar i samme periode året før. Nettoresultatet på 916 millioner dollar overgikk også fjoråret da meglergiganten la frem et resultat på 879 millioner dollar.

Omsetningen var på 4,18 milliarder dollar.

Analytikerne hadde ifølge en sammenstilling gjennomført av Thomson First Call ventet at Lehman Brothers ville legge frem et resultat pr. aksje på 1,50 dollar fra en omsetning på 4,01 milliarder dollar.

I går la fra Goldman Sachs et resultat pr. aksje på 3,45 dollar i regnskapsmessig tredje kvartal, mens det var ventet et resultat på 2,97 dollar pr. aksje. Kursen klatret nesten fem prosent på Wall Street i går.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere