Nesøya-rikinger i kloakkrangel

Den kjente arkitekten Finn Sandmæl (bildet) er involvert i en bitter nabostrid med bilfamilien Kolberg.

Den kjente arkitekten Finn Sandmæl (bildet) er involvert i en bitter nabostrid med bilfamilien Kolberg. Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

- Kummen er så stor at jeg kan sitte og drite i et helt år, forsvarer den ene parten seg med.

I det fasjonable villaområdet på Nesøya i Asker utspiller det seg en møkkete krangel mellom kjendisarkitekten Finn Sandmæl og naboen, bilfamilien Kolberg.

Trues med bøter
Stridens kjerne er Sandmæls kloakkanlegg, som ifølge Asker kommune bør repareres grunnet mistanke om at kloakken hans renner ned i grunnen på Nesøya, ifølge Kapital.

Kommunen har truet Sandmæl med bøter dersom den kjente arkitekten ikke tar affære.

Administrerende direktør Tom Kolberg i Kolberg Motors og familien hans eier flere eiendommer rett i nærheten av Sandmæls bolig i Sundveien. Saken har tidligere vært omtalt i Kapital i fjor. Da hevdet Kolberg-familien at det trolig har vært akutt forurensing fra Sandmæls eiendom, mens sistnevnte påsto at det Kolberg-familien som forurenset.

- Kan drite i et helt år
Ifølge siste utgave av Kapital har kloakkrangelen eskalert den siste tiden. I august i år måtte Kolberg Motors betale for tømming av kloakken til Sandmæl igjen for å hindre forurensing. I tillegg strider kamphanene om en snuplass for biler som Sandmæl hevder at Kolberg har stengt.

Sandmæl har følgende å si om påstandene om at kloakkanlegget hans er lekk:

- Kloakkummen er gigantisk svær, så det har ikke vært noen forurensning. Denne kummen er så stor at jeg kan sitte og drite i et helt år, forteller Sandmæl til Kapital.

Kolberg-familien eier flere eiendommer på Nesøya i Asker. Foto: Christian Bakken/Nettavisen


Sandmæl har også kommet med korrupsjonspåstander mot Kolberg i brev sendt til Asker kommune. Dette

- Familien har bodd på Nesøya i 90 år, og vi har aldri hatt et ukvemsord med noen, men Sandmæl liker ikke oss. Han får fare frem som han vil, oppfører oss som vi er oppdratt, sier Tom Kolberg til Kapital.

Har vært i millionkrangel tidligere
Asker kommune mener at Sandmæl og Kolberg Motors er solidarisk ansvarlige for å reparere anlegget og truer begge parter med forelegg.

Sandmæl fikk i 2009 flere medieoppslag grunnet en krangel om en bolig på Tjuholmen til 30 millioner kroner som han mente ikke holdt mål. Leiligheten ble solgt med tap til strømspekulanten Einar Aas året etter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.