NA24.no

Nesten 2.000 «Røeggen-saker» skal behandles

Nå vil flere banker få brev fra Finansklagenemda.

Etter Høyesteretts dom i Røeggen-saken, tar Finansklagenemnda opp snaut 2.000 tilsvarende klagesaker. Nemnda sender brev til bankene denne uken.

- Jeg tenker det går ut på tirsdag. Da sender vi ett brev til hver finansinstitusjon det gjelder – drøyt 30 foretak – og et likelydende brev til hver klager, forteller administrerende direktør Harald Sverdrup i Finansklagenemnda til NTB.

I brevet blir bankene bedt om å ta stilling til klagene, som gjelder såkalte strukturerte spareprodukter.

- Dersom banken helt eller delvis avviser klagen, ber vi om en begrunnelse om å få se dokumentasjonen som ligger til grunn for avslaget. Da tar vi tak i saken og ser på begrunnelsen, forklarer Sverdrup.

Dersom en klage blir tatt til følge og erstatning blir utbetalt, ber nemnda bare om å bli underrettet om resultatet.

- Det viktige for oss nå, er å få ballen i spill og be bankene om å gjøre en realitetsvurdering, legger Sverdrup til. (©NTB)

Ivar Petter Røeggen lånte høsten 2000 vel 500.000 kroner av DNB for å investere i det banken kalte garanterte spareprodukter. Seks år senere, da bindingstiden var over i 2006, hadde han tapt 230.000 kroner på å følge bankens råd. Fredag vant han 11-0 mot DNB i Høyesterett. DNB må betale Røeggen 230.000 kroner pluss renter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere