NA24.no

Nesten pluss i USA

Sist oppdatert:
USA-børsene endte mandag moderat i minus, etter en kort visitt på pluss-siden. Det står i kraftig kontrast til børsraset i Europa og Asia.

Det var angivelig inflasjonsfrykt og renteoppgang i USA som utløste de siste par ukenes uro på verdens børser.

Da er det bemerkelsesverdig at børsfallet nå er mye kraftigere i Europa og Asia enn i USA, og at markedsrentene i USA har falt tilbake og er lavere enn dag børsfallet begynte.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag endte den viktige Dow Jones-indeksen marginale 0,17 prosent i minus. Andre indeksen, som S&P 500 og Nasdaq falt noe mer, men langt mindre enn på de fleste asiatiske og europeiske børsene.

Indeksene steg markant utover børsdagen, og et klart fall ble for Dow Jones og S&P 500 snudd til marginalt pluss, før det skled ned igjen de siste minuttene.

Til sammenligning falt Oslo Børs hovedindeks nesten 5 prosent mandag, og har på seks børsdagene falt rundt 18 prosent.

Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner er nå 5,04 prosent, ned fra 5,05 prosent fredag, og var en kort periode under 5 prosent mandag, for første gang i mai.

For en uke siden var denne viktige rentemålestokken oppe og snuste på 5,2 prosent.

Oljeprisen har tatt seg opp etter et fall tidligere i dag. Et fat nordsjøolje for levering i juli koster nå 69,40 dollar, en oppgang på 1 prosent fra fredag.

Dette har også medført at olje- og oljeserviceaksjer har hentet inn et tidlig fall på USA-børsene. Verdens største oljeselskap, Exxon Mobil, endte for eksempel opp 1 prosent.

En del internettselskaper gjorde det også bra. Yahoo steg 3 prosent etter en positiv forsidesak i finansavisen Barron's.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,17% til 11,125.33

Nasdaq -0,96% til 2,172.86

S&P 500 -0,39% til 1,262.06

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere