*Nettavisen* Økonomi.

Nesten tomt for hotellrom i Oslo i juni

Her på Grand Hotell i Oslo har de ledige rom til over 5000 kroner natta. Foto: Promo

Billigste hotellrom i Oslo sentrum ligger på 1800 kroner per natt.

20.05.15 15:09

- Hva skjer i Oslo 2. juni. Hotellrom som vanligvis koster meg 450 og 1300 kroner koster nå 5999, 6000 og 11900 kroner, skriver en mann som ofte besøker Oslo på Facebook.

Et kjapt søk på hotellsøkemotorene, Hotels.com., Expedia.no og Trivago.no viser at mannen har et poeng.

Billighotell til 1800 per natt
Med innstillingen maks fire kilometer til sentrum er billigste alternativ på sistnevnte søkemotor et rom på et lavbudsjett leilighetshotell til 1802 kroner.

På Hotels.com gir et Oslo-søk på hotellrom fra 2. til 3. juni ingen treff i Oslo. Kun hoteller på Gardermoen og utenfor byen kommer opp. Også her er billigste rom rundt 1800 kroner.

Heller ikke Expedia finner hotellrom i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE LEDIG: Det er ikke mange rimelige hotellrom ledig i Oslo den første uka i juni. Årsak: En shippingmesse i Lillestrøm. Foto: Skjermdump Expedia


Søkene viser at det fra dagene 2. til 5. juni er høye døgnpriser på hotellene over hele Oslo, prisene varierer stort sett fra 2000 til 12.000 kroner per døgn. Svært mange overnattingssteder er registrert som fulle.

Har du planer om en liten storbyferie i eget land, fortvil ikke. Det er ikke alltid like vanskelig å finne ledige rom i hovedstaden.

Messe fyller hotellene
Fra 2. til 5. juni arrangeres nemlig messen Nor-Shipping på Norges varemesse i Lillestrøm, en shippingmesse som tiltrekker seg deltakere fra hele verden. Tidligere har det vært opp mot 40.000 besøkende på messen. Det skal være dette som fyller hotellene i Oslo-området disse dagene.

- Hos oss er det ganske mye trøkk og det virker å være fullt på grunn av messen, forteller pressekontakt i Choice-kjeden, Pouria Ruhi, til Nettavisen.

Direktør for Nor-Shipping, Vidar Pederstad, forteller at de har blokkert en rekke hotellrom for sine deltakere, og at det for messegjestene ikke blir problemer å finne sted å bo.

- Vi opplever at flere deltakere kommer til oss og forteller at hotellene sier at det er fullt, men går de gjennom oss, så er realiteten en annen. Vi har holdt av en del rom, sier Pederstad til Nettavisen.

- Må ringe litt rundt først
Han tror likevel ikke at det er helt umulig å få rom for besøkende som ikke skal på messen.

- Det er riktig beskrevet at det er stor pågang på hotellrom disse dagene, men hotellkapasiteten i Oslo har økt voldsomt, så umulig er det nok ikke. Men at en som enkeltperson opplever å måtte ringe litt rundt først, det må man regne med.

Pederstad forteller at det i hotellbransjen merkes godt når det er såkalt «Nor-Shipping-år». Messen arrangeres annethvert år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag