*Nettavisen* Økonomi.

Netcom kutter mobilprisen i utlandet

Til dels store kutt.

12.05.11 21:27

Netcom er i ferd med å skaffe seg en helt ny profil, med nye farger som skal være likt for alle selskapene som eies av Telia Sonera - inkludert NextGenTel.

Og vridningen mot en tydligere nordisk profil, får nå også følger for selskapets kunder. De har nemlig bestemt seg for å kutte det ekstra prispåslaget for å bruke mobilen i - eller ringe til - land i Norden.

Gjelder ikke alle
Dette gjelder riktignok ikke alle kundene, men alle som har en eller annen form for fastpris bakt inn i abonnementet - inkludert FlexiTalk.

- Med nordenpris får vi markedets desidert beste fastprisprodukt. Det geniale er at det er operatøruavhengig, sier August Baumann, administrerende direktør i NetCom, i en pressemelding.

Norden er ifølge Netcom Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene - men ikke Grønland. Hovedkonkurrenten Telenor tar 3,59 kroner per minutt fror å ringe til Norge fra Norden.

Fra før har Tele2 hatt lik pris på bruk av mobilen i Norge og Sverige.

Dermed blir det ikke dyrere å bruke mobilen når du tar deg en svipptur over grensa for å handle litt billigere mat og alkohol.

Gjelder ikke datatrafikk
Endringen over gjelder i utgangspunktet ikke på datatrafikk, men her innfører selskapet en fast datastruktur. Når du er i utlandet får du en «makspris» på 39 kroner per dag på datatrafikk, som inkluderer 20 megabyte. Om du skal bruke mer må du kjøpe en ny pakke til 39 kroner.

Ifølge Netcom vil dette gjøre databruken i utlandet opp til 90 prosent billigere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.