NA24.no

Netcom sluker Tele2 og OneCall

OneCall er en del av Tele2s virksomhet som nå blir solgt til Netcom.
OneCall er en del av Tele2s virksomhet som nå blir solgt til Netcom. (Onecall.no)
Sist oppdatert:
1,2 millioner kunder får nytt mobilnett.

Tele2 melder mandag morgen at telegiganten TeliaSonera, som eier Netcom i Norge, kjøper opp hele deres norske virksomhet for 5,1 milliarder kroner.

Utover å ha sine egne kunder, eier selskapet også OneCall. Netcom eier fra før Chess.

Med seg på kjøpet får Netcom nær 1,2 millioner nye kunder.

- I snart 20 år har Tele2 vært en viktig aktør i markedet for telekommunikasjon i Norge. Vi har utfordret stadig skarpere på pris, produkter og tjenester, og vi har hatt som ambisjon å bygge et landsdekkende tredje nett. Vi har bygd opp en effektiv og ambisiøs salgs- og markedsvirksomhet, sterke forbrukerbrands, 1,2 millioner kunder og et eget nett som dekker over 75 prosent av den norske befolkningen. Det er en utvikling vi er stolte av sier administrerende direktør for Tele2s norske virksomheter Arild Hustad.

Blir en gigant

Med oppkjøpet, som må godkjennes av norske konkurransemyndigheter, får Norge i praksis to store mobiloperatører, ved at Netcom øker sin markedsandel fra 23 til 40 prosent. Telenor har allerede over halvparten av markedet, og dermed vil det bare være smuler igjen til de få frittstående aktørene som er igjen.

- Størrelse er viktig i mobilmarkedet. Et sterkere og mer konkurransedyktig NetCom er bra for norske bedrifter og forbrukere. Flere kunder vil gjøre at vi kan øke våre investeringer og konkurrere på like vilkår med markedslederen, som fortsatt dominerer med en markedsandel på over 50 prosent. Så godt som alle i Norge vil få høyhastighets mobilt internett i 2016 og det vil bidra til verdiskapning og vekst, ikke minst i distrikts-Norge, sier August Baumann, administrerende direktør i NetCom.

Har vært i spill

Tele2 har over flere år byget opp «det tredje» mobilnettet i Norge i konkurranse med Netcom og Telenor, men selskapets skjebne har vært uviss etter at selskapet ikke vant frem i konkurransen om nye frekvenser til 4G.

Tele2s mangel på 4G var en av årsakene til konflikten rundt OneCalls påstand om at de var «like bra», men selskapet har sagt at de skulle inngå avtale med Telenor om 4G i løpet av høsten.

Nå blir selskapets kunder i stedet flyttet over i Netcoms nett.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere