Netflix-aksjen ned etter kvartalsrapport

NED: Netflix-aksjen får hard medfart i etterhandelen. 

NED: Netflix-aksjen får hard medfart i etterhandelen.  Foto: Skjermbilde (Netflix)

Blandet drops fører til ras for Netflix i etterhandelen.

17.01.19 23:09

 

LOS ANGELES (Nettavisen): Strømmegiganten Netflix la torsdag ut en fersk kvartalsrapport som viste et blandet resultat, skriver CNBC.

Netflix fikk flere nye abonnenter i kvartalet enn markedet forventet, men gjorde det noe dårligere enn ventet når det gjelder inntekter.

Rapporten har blitt dårlig mottatt av markedet, og Netflix-aksjen er ned 3 prosent i etterhandelen torsdag.

Ifølge rapporten fikk Netflix 8,8 millioner nye, betalende abonnenter sist kvartal. Selskapet rapporterte også om en nettofortjeneste på 133,9 milloner dollar. Inntektene var på 4,19 milliarder dollar i det aktuelle kvartalet.

Torsdagens aksjefall må ses på som uvanlig for Netflix i år, ettersom aksjen har steget over 30 prosent så langt i 2019, skriver CNBC.

Kvartalsrapporten ble sluppet få dager etter det ble annonsert at Netflix setter opp prisen i USA.

Prisøkningen blir på opptil 18 prosent, noe som er den største i selskapets historie. Enn så lenge slipper norske abonnenter unna prisoppgangen.

- På den ene siden har man strømmeaktørene som overbyr hverandre for å sikre serier som gjør at man holder på kundene. På den andre siden har man de enorme investeringene som strømmeaktørene gjør ved å skape sitt eget unike innhold, sier kommunikasjonsrådgiver og mediekommentator Hans-Petter Nygård-Hansen om prisøkning.

I kvartalsrapporten bekrefter Netflix at de ønsker å fortsette og øke satsingen på originalt innhold.

- Vi gjør store investeringer i produksjoner over hele verden fordi vi har sett at flotte historier overskrider grenser, står det i rapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Børs

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag