NA24.no

Nettannonsering mer populært

(faksimile)
Annonseomsetningen viser at trenden fortsetter.

Januar 2011 viser en vekst i annonseomsetning på 14 prosent sammenlignet med januar 2010.

Den største veksten ser vi i kategorien «Stilling Ledig» som omsatte for nesten 30 millioner kroner i januar – en vekst på hele 37 prosent. Den totale veksten indikerer tydelig at markedet har lagt finanskrisen bak seg.

Merkevareomsetningen vokser med 10 prosent og lander på nesten 112 millioner kroner – dette er den høyeste januaromsetningen noensinne, den tidligere rekorden er fra 2008 og var da på 102,7 millioner kroner.

-Disse tallene samsvarer godt med tilbakemeldinger fra markedet, de fleste aktører opplever nå at klimaet for internettmarkedsføring er historisk godt. Dette ser vi ikke minst ved at man i nesten alle områder nå søker etter flere ansatte for å håndtere trykket fra markedet. Alt peker på at veksten fortsetter i 2011 og det kan komme til å bli vanskelig for bedrifter å finne nok kvalifisert arbeidskraft i Norge, sier Anders Willstedt, Daglig Leder i INMA.

Dette bekreftes av rekrutteringsbyråer i bransjen, som for tiden ser et voksende behov etter arbeidskraft.

- Vi opplever stor etterspørsel etter personell, særlig med digital kompetanse på ulike områder, sier Henrik Sandberg i rekrutteringsbyrået Mediabemanning. Det er stor etterspørsel etter ressurser for å imøtekomme den økende arbeidsmengden hos både reklame-, medie- og produksjonsbyråer og ikke minst hos mediekanalene. Det ser ut som om mange arbeidsgivere har ventet i det lengste med å ansette igjen etter finanskrisen, og at veksten i organisasjonene nå kommer for fullt, sier Sandberg.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere