*Nettavisen* Økonomi.

Nettavisen angrepet av kioskeier - frastjålet mobil

Personen på bildet som angriper Nettavisens journalist og fotograf, er nå anmeldt. Dette bildet er fra en tidligere anledning da den samme personen angrep Nettavisens økonomiredaktør Ole Eikeland (t. v.) og fotograf Paul Weaver. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Vold mot en av mine journalister er helt uakseptabelt. Dette har vi nulltoleranse for. Derfor er episoden nå anmeldt.

14.06.15 07:20

Nettavisen har de siste ukene avslørt at Oslo flommer over av smuglersigaretter. Blant annet konfronterte vi en kioskeier på Tøyen, sentralt i Oslo, med en video som viste at det ble solgt smuglersigaretter fra kiosken.

Det likte kioskeieren dårlig, og kastet Nettavisens journalist og fotograf på dør.

LES HER: Her går kioskeieren løs på Nettavisen

Da politiet fikk nyss om saken, sendte de opp en patrulje, som også avdekket at det ble solgt smuglersigaretter der.

Trygdemisbruk
- Vi stengte kiosken på Tøyen. Han er også tidligere dømt for trygdemisbruk, da han jobbet svart på kiosken, samtidig som han mottok NAV-midler, sa stasjonssjef ved Grønland politikammer, Kåre Stølen, til Nettavisen.

LES HER: Politiet stengte kiosk etter Nettavisen-avsløring

Kiosken var imidlertid oppe og gikk igjen dagen etter. Nettavisen fikk en rekke tips at det fortsatt ble solgt smuglersigaretter. Nettavisen sendte en journalist for å kjøpe smuglersigaretter.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Her fyller Nettavisens journalist Farid Ighoubah ut anmeldelsen på politihuset på Grønland. Foto: Ole Eikeland/Nettavisen


Det gikk svært dårlig. Mannen bak disken gikk fysisk til angrep på journalisten, da han kom fra bakrommet etter at han hadde hentet en smuglersigarettpakke, som journalisten hadde bestilt.

– Tok mobiltelefonen
– Mannen bak disken kastet seg over disken og rev mobiltelefonen ut av hånden min. Deretter fortsatte han å skjelle meg ut. Situasjonen var ubehagelig, og jeg visste ikke om det var flere bak i butikken eller om han hadde våpen. Så jeg tok ingen sjanser og løp ut og bort fra butikken, sier journalist Farid Ighoubah.

Nettavisen presiserer at mannen som er anmeldt, ikke er samme person som politiet arresterte, da de stengte kiosken.

Ighoubah har ikke fått igjen mobiltelefonen. Nå er hendelsen anmeldt.

- Vold mot en av mine journalister er helt uakseptabelt. At mobiltelefonen i tillegg blir frastjålet, gjør hendelsen enda mer graverende. Dette har vi nulltoleranse for. Derfor er episoden nå anmeldt, sier Nettavisens nyhetsredaktør Erik Stephansen.

Sårbar info på mobil
Norges Presseforbund påpeker at dette viser hvor viktig det er at journalister er påpasselige med hva de har av informasjon og kilder i mobiltelefonene sine.

– I vår tid er mobiltelefonen hele verktøykassa for en journalist. Hvis den da ble tatt, slik jeg forstår har skjedd i dette tilfellet, så viser det hvor sårbar en mobiltelefon kan være for kilder og annet materiale, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum Norsk Presseforbund, til Nettavisen.

– Jeg er forsiktig med hvilken type kildeinformasjon jeg lagrer på telefonen, ikke minst lagrer jeg aldri kilder i kontaktlisten med navn som gjør at en fremmed forstår at det er en kilde. Dette gjelder i særdeleshet informantkilder, så det var ikke det verste i dette tilfellet, presiserer Ighoubah.

Nettavisen har i flere artikler satt søkelyst på denne problematikken, ved blant annet å avdekke salg av smuglersigaretter midt i Oslo.

Les også:Kioskeier går løs på Nettavisen

Les også:Her blir han tatt på fersken

Les også:Her kjøper han billigsigaretter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag