Nettavisen helt på grensen i natt

Nettavisens Asia-korrespondent Stig Martin Solberg foran et maleri av Thailands kongepar på flyplassen i Ubon Ratchatani.

Nettavisens Asia-korrespondent Stig Martin Solberg foran et maleri av Thailands kongepar på flyplassen i Ubon Ratchatani. Foto: (Nettavisen)

Ble redigert fra svært eksotiske himmelstrøk.

UBON RATCHATANI/OSLO (Nettavisen): Nettavisen sprenger stadig grenser i lesermarkedet og har lang tradisjon for å både dekke og redigere avisen fra alle himmelstrøk.

Natt til fredag ble vi redigert av vår faste mann i Bangkok, Stig Martin Solberg, som hadde tilhold i Thailands østlige provinshovedstad Ubon Ratchatani, 10 mil fra grensen til Laos.

Der holdt han folket der hjemme blant annet oppdatert om folkeavstemningen i Skottland samtidig som han redigerte dittOslo.no og våre magasiner Side2 og Side3.

- Det forløp helt smertefritt å gjøre jobben via 3G. Etter mer enn fem år på ulike steder her i Thailand er utradisjonelle desklokaliteter ikke lenger utradisjonelle for meg, fastslår Solberg, nå på vei ut i jungelen i grenseområdet på reportasjetur.

Tidligere i sommer har Nettavisen blitt produsert i mange perioder av døgnet fra Los Angeles, hvor journalisten Annemarte Norevik har daglig tilhold.

Nettavisen fikk desk- og nyhetsvakter i Houston og senere New York tilbake i 2007.

- Nettavisen var tidlig ute med utenlandsk desk. Vi begynte med nattevaktsjef i USA, og har fortsatt med det samme fra Thailand. Det gjør at vi kan være oppdatert døgnet rundt, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Også andre medier er i en fase der man vurderer å plassere flere journalister i utlandet. I NTB vurderer man å opprette tre nattevaktstillinger i Australia, ifølge bransjebladet Kampanje.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.