NA24.no

Nettavisen kjøper dittOslo.no

KJØPER NETTSTED: Administrerende direktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.
KJØPER NETTSTED: Administrerende direktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.
Sist oppdatert:
Og Østlandets Blad overtar Nordstrands Blad.

Nettavisen overtar dittOslo.no fra 1. september.

- Oslo-området har over en million innbyggere og en stor økonomisk aktivitet. Det burde være mulig å skape en lønnsom lokal nettavis, mener administrerende direktør Gunnar Stavrum.

I mai ble det kjent at Amedia utredet om hele eller deler av Mediehuset dittOslo skulle legges ned eller selges. Avishuset har i flere år slitt med røde tall.

Vil mangedoble trafikken

- dittOslo.no kommer til å fortsette under sitt eget navn, men vil få trafikk fra forsiden av Nettavisen, fortsetter Nettavisen-sjefen.

Stavrum forteller at han nå vil øke salgsaktiveten mot annonsørene i Oslo-området, nå som han får en lokalavis å rutte med.

- Trafikken på dittoslo.no har variert mellom 20.000 og 50.000 unike lesere daglig. Vi tror vi kan mangedoble den trafikken. Målet er å gjøre Nettavisen bedre ved å øremerke journalistikk mot politikk, sport, økonomi og kultur i hovedstaden – et område som er litt «glemt» av de nasjonale avisene, fortsetter han.

Har livets rett

Nordstrands Blad, som fram til nå har vært en del av Mediehuset dittOslo, videreføres fra årsskiftet under Amedia-eide Østlandets Blad.

- Det er gledelig at vi nå har funnet en løsning for noen av posisjonene og arbeidsplassene i dittOslo, sier konserndirektør Mari Velsand i Amedia og styreleder Pål Eskås i Mediehuset dittOslo i en pressemelding.

Styret i Mediehuset dittOslo vedtok i styremøte før sommeren å avvikle selskapet ved årsskiftet. Årsaken er svak lønnsomhet over lengre tid og krevende markedsutsikter.

Siden styremøtet er det arbeidet med å finne løsninger for å videreføre de mest lønnsomme posisjonene i selskapet; den digitale posisjonen dittOslo.no og Nordstrands Blad som abonnementsavis. Nå er det altså klart at Nettavisen kjøper dittOslo.no. og at Østlandets Blad kommer til å overta Nordstrands Blad.

- Det har vært viktig for Amedia å videreføre mest mulig av det som har livets rett, både av hensyn til de ansatte og de redaksjonelle journalistiske posisjonene. Vi er derfor fornøyd med å ha kommet fram til disse løsningene, sier Velsand og Eskås.

I alt åtte av de 37 arbeidsplassene i Mediehuset dittOslo blir videreført gjennom posisjonene som drives videre under nye eiere. De øvrige medarbeiderne har fått tilbud om sluttpakke. Daglig leder Tore Bollingmo sier han regner med å komme i havn med frivillige løsninger for de aller fleste.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere