Nettavisens grunnlegger er død

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

I dag fikk vi den triste meldingen om at Knut Ivar Skeid (53) er død etter sykdom.

13.12.10 15:50

Sammen med Odd Harald Hauge og Stig Eide Sivertsen startet Knut Ivar Skeid Nettavisen i november 1996.

Avisen var en av verdens første frittstående publikasjoner kun på nett, og Knut Ivar Skeid var en viktig brikke i oppstarten.

Knut Ivar startet sin journalistiske karriere i Klassekampen, men gikk siden til Hegnar-systemet hvor han arbeidet både i Kapital og i Finansavisen. Skeid var også en periode innom Computerworld, Ingeniørnytt og Økonomisk Rapport.

Av bakgrunn var Skeid utdannet som reprotekniker/typograf, og det var som deskmann og redaktør at Skeid virkelig kom til sin rett. Han kjente moderne avisproduksjon ut og inn, og var en av de få som kunne faget fra journalistikk til ferdig produkt. Dette gjorde ham også ettertraktet som styremedlem og konsulent.

Knut Ivar Skeids fremste egenskap var interesse for fremtiden, og han var langt forut for sin tid i å spå medienes utvikling og papiravisenes nedgang.

Etter oppstarten av Nettavisen flyttet Knut Ivar Skeid til Berlin, hvor han var sentral i oppbyggingen av den tyske nettavisen Netzeitung.

Senere var han arbeidende styreforman og investor i PR-byrået Brynhildsen Woldsdal, og han arbeidet som daglig leder i det norske programvareselskapet Escenic, som lager publiseringsverktøy for nettaviser.

Som venn var Knut Ivar Skeid direkte og kompromissløs, men også uhyre kunnskapsrik og med spennende perspektiver. En samtale med Knut Ivar var aldri kjedelig.

Norge har mistet en av sine mest fremtidsrettede pressefolk.

Gunnar Stavrum, sjefredaktør Nettavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag