NA24.no

Nettbuss mottok i ti år ulovlig statsstøtte fra Aust-Agder fylkeskommune.
Nettbuss mottok i ti år ulovlig statsstøtte fra Aust-Agder fylkeskommune. Foto: Arkiv: Drammens Tidende

Nettbuss må tilbakebetale ulovlig statsstøtte

Sist oppdatert:
Nettbuss mottok i ti år ulovlig statsstøtte fra Aust-Agder fylkeskommune, konkluderer EFTAs overvåkingsorgan ESA. Busselskapet må betale tilbake støtten.

Nettbuss mottok i perioden 2004-2014 kompensasjon for offentlig tjenester de ikke lenger utførte og for andre tjenester som ikke var omfattet av avtalen med fylkeskommunen, fastslår ESA.

– Overkompensasjonen Nettbuss har mottatt over en tiårsperiode utgjør driftsstøtte som er i strid med statsstøttereglene i EØS-avtalen, sier ESA-president Oda Helen Sletnes.

Det er nå opp til norske myndigheter å beregne og kreve tilbake den ulovlige støtten.

Det var busselskapet Konkurrenten som klaget inn Nettbuss, som er et heleid datterselskap av NSB. Administrerende direktør Tom Roger Øydne i Konkurrenten sier selskapet er glade for å ha fått medhold.

– Vi har opplevd det som svært urimelig at statseide Nettbuss, som er landets største busselskap, er blitt favorisert på denne måten, sier han i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere