Nettet tar valgkampen

De politiske partiene opplever rekordtall på nettet.

07.09.07 07:01

Norske velgere søker til nettet når de vil ha informasjon om de politiske partiene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Flere av de politiske partiene opplever en mangedobling av trafikken nå i ukene før valget.

- Det endelige gjennombruddet
Arbeiderpartiets informasjonssjef Sindre Fossum Beyer mener nettet nå har fått sitt endelige gjennombrudd som politisk medium.

- Vi har doblet antallet unike besøkende fra i vinter og frem til forrige uke. Vi har også gode besøk på vår YouTube-side og på Flickr. Dette kommunevalget tror jeg virkelig har vært gjennombruddet for Internett som politisk medium, sier Fossum Beyer til NA24 Propaganda.

Kraftig trafikkvekst
Tilbakemeldingene NA24 Propaganda har fått fra de politiske partiene viser at de fleste har hatt enda større prosentvis vekst i trafikken enn Arbeiderpartiet.

Fremskrittspartiet har mer enn firedoblet sine tall siden i vinter og hadde i forrige uke 33.000 unike besøkende på sine sider. Kristelig Folkeparti mer enn tredoblet sin trafikk fra i vinter og hadde i forrige uke snaut 17.000 besøkende på sidene sine. Høyre hadde nærmere en tidobling på sine sider.

- Avgjørende kanal
Venstre femdoblet antallet unike besøkende per uke fra i vinter. I forrige uke hadde partiet rundt 32.000 besøkende.

- Hvis man ser siden valget for to år siden så har trafikken tidoblet seg. Det er ingen tvil om at internett har blitt en helt avgjørende kanal i valgkampen. Det har blitt den sikreste muligheten til å komme ut med sitt politiske budskap på, sier informasjonssjef Steinar Haugsvær i Venstre.

I tillegg til hjemmesidene har også en rekke partier opprettet profiler på forskjellige nettsamfunn og publisert taler, bilder og film via andre nettsider som ikke teller med i den offisielle trafikken.

Har du et medietips, ta kontakt med NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag