*Nettavisen* Økonomi.

Netthandelen dumper Nor Cargo

Netthandelen.no har sett seg lei av Posten-eide Nor Cargos stive priser. Nå bytter de til Tollpost Globe og håper kundene vil spare 10 millioner kroner i fraktkostnader.

14.07.06 10:02

Stadig flere norske forbrukere handler på Internett. Den lave nettprisen på varer og produkter spises i mange tilfeller opp av høye fraktkostnader. Dermed kan forbrukerne like gjerne gå til butikken på hjørnet istedenfor å handle på nett. Dette misliker Netthandelgründer Einar Øgrey Brandsdal sterkt.

NA24 - din næringslivsavis

Misnøye lenge
- Vi har lenge vært misfornøyd med fraktprisene. Årsaken er at frakten blir en del av totalprisen for kundene og dermed forsvinner gjerne litt av gleden ved å handle billig på internett når frakten er så dyr, sier Brandsdal til NA24.

Hans leverandørbytte gjelder for pakker over 35 kilo. Posten vil fortsatt ha de resterende sendingene.

Netthandelen sender hver dag ut to fulle containere med pakker til norske forbrukere. Bare i fjor sendte selskapet ut servicepakker for 36 millioner kroner. Dette er penger kundene kunne ha spart dersom konkurransen hadde vært større.

- Vi håper på sikt å kunne redusere fraktkostnadene fra 36 millioner til 26 millioner kroner ved å bytte transportpartner, sier han.

Avhengig av Posten
Frem til nå har Nor Cargo stått for forsendelsen av pakkene.

- Vi er avhengige av Posten, alle sammen. Enten man er forbruker eller bedrift er vi på en eller annen måte prisgitt statsselskapet. Vi opplever at flere private transportaktører tar kampen opp mot Posten. Kanskje vi etter hvert får samme priskrig innen post og pakker som vi ser innen telefoni og i flybransjen, sier Brandsdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.