NA24.no

Netthandelskjempe omsatte for 9,3 milliarder dollar

Alibaba driver «big business» på nett. I dag omsatte det kinesiske selskapet for svimlende 9,3 milliarder dollar. Ved utgangen av september hadde Alibaba 307 millioner aktive kjøpere. Rekordomsetningen gjorde at selskapet endte i grønt (+0,05%) da de amerikanske børsene stengte.
Alibaba driver «big business» på nett. I dag omsatte det kinesiske selskapet for svimlende 9,3 milliarder dollar. Ved utgangen av september hadde Alibaba 307 millioner aktive kjøpere. Rekordomsetningen gjorde at selskapet endte i grønt (+0,05%) da de amerikanske børsene stengte. Foto: Brendan Mcdermid (Reuters)
Sist oppdatert:
Amerikanske selskaper dro nytte av «salgs-boom» på nett i Kina.

I dag er den største netthandelsdagen globalt, mye takket være at de feirer «Singles day» i Kina. Det fikk netthandelskjempen Alibaba kjenne på.

I åpningshandelen er Dow Jones og S&P 500 nær uendret og Nasdaq stiger 0,1 prosent.

- USA er definitivt ikke billig
- Selvfølgelig kan man ikke bare hoppe inn i markedet nå. Verdsettelsene er ikke for høye, men USA er definitivt ikke billig. Selv med indeksene på ny all-time high er det klart at investorene er villige til å betale for kvalitet. S&P 500-selskapene har rapportert solide tall denne resultatsesongen og den amerikanske økonomien er i god form, sier strateg Heinz-Gerd Sonnenschein i Deutsche Postbank til Bloomberg.

Etter at den offisielle amerikanske sysselsettingsrapporten fredag viste fortsatt solid jobbbvekst i oktober, er det denne uken en langt tynnere kalender.

Ikke før torsdag er det amerikanske makrotall av betydning, når det slippes tall over nye dagpengesøkere, men det fredag er klart for detaljhandelen i oktober, samt forbrukertillitstall for november.

Når mye av resultatsesongen er unnagjort viser fasiten til Bloomberg at 80 prosent av S&P 500-selskapene har slått resultatforventningene hittil, mens 60 prosent har toppet forventningene til topplinje.

I Europa ligge de største børsene så vidt i pluss tirsdag, mens japanske Nikkei fikk et nytt løft, på 2,1 prosent, etter at japanske yen svekket seg til det laveste siden høsten 2007 mot dollar.

Alibaba
I den første kvartalsrapporten etter børsnoteringen i New York 19. september, kan den kinesiske netthandelskjempen Alibaba vise til kraftig vekst.

I dag er den største netthandelsdagen globalt, mye takket være at de feirer «Singles day» i Kina.

I løpet av én time og 11 sekunder omsatte de tirsdag for to milliarder dollar. Totalt den 11. november omsatte de for svimlende 9,3 milliarder dollar. I Kina omtales denne dagen gjerne som «11.11 shopping festival».

Den gamle omsetningsrekorden på 5,75 milliarder dollar ble slått ettertrykkelig i dag.

Minutter før børsen stengte var aksjen likevel gått ned 3,83 prosent.

Fire amerikanske selskaper; Nike, Apple, Disney og Huggies, dro alle god nytte av Alibabas rekordomsetning.

Ved utgangen av september hadde Alibaba 307 millioner aktive kjøpere.

Hos Kinas svar på Amazon kan du få kjøpt det meste, enten det er snakk om bøker eller betong.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones: +0,01% til 17.615 poeng

S&P 500: +0,07% til 2.039 poeng

Nasdaq: +0,19% til 4.660 poeng

Crude Oil (TWI): +0,50% til 77,79 dollar

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere