NA24.no

Nettkongen slår alle forventninger

- Google+ har nå over 90 millioner brukere verden over. Det er godt over en dobling på bare tre måneder, sier toppsjef Larry Page i regnskapsrapporten.
- Google+ har nå over 90 millioner brukere verden over. Det er godt over en dobling på bare tre måneder, sier toppsjef Larry Page i regnskapsrapporten. (Google)
Sist oppdatert:
Google leverer knalltall.

Verdens ubestridte konge av internett, søkegiganten Google, leverer fantastiske tall i tredje kvartal.

Selskapet melder om en 29 prosent økning i nettoresultatet, hjulpet frem av en voldsom økning i omsetningen til internettselskapet. Google melder også om fremgang på brukerne av sin sosiale-nettverksplattform.

Resultatene torsdag var godt over markedets forventninger, og aksjekursen steg hele 6 prosent i den uoffisielle handelen på Wall Street, etter stening.

Kraftig vekst
California-sleskapet fikk et resultat på 2,7 milliarder dollar i tredje kvartal, noe som var opp fra 2,2 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Justert for engangseffekter var resultatet på hele 3,18 milliarder dollar i kvartalet.

Omsetningen var på solide 7,15 milliarder dollar, noe som var opp fra 5,48 milliarder dollar i fjor.

Flere klikker
I kvartalsmeldingen fra Google heter det at det var en vekst på 28 prosent i betalte klikk på selskapets tjenester. Dette var en langt kraftigere økning enn ventet.

Google har også hatt en kraftig økning i antallet ansatte, og bare i tredje kvartal la selskapet på seg 2,585 nye personer i Google-drakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere