*Nettavisen* Økonomi.

Nettsalget av sydenreise i taket

Foto: Torleif Svensson (Star Tour)

Salget av sydenreiser sprenger alle rekorder, melder Star Tour.

Star Tour har hatt tidenes beste nettsalg i løpet av årets 12 første dager, og aldri tidligere har så mange besøkt feriearrangørens nettsider. Det skriver Star Tour i en melding.

Reiseoperatøren skriver videre at en stor del av bestillingene av reisene nå foregår på nett. Mer enn syv av ti bestillinger skjer på nett. Dette er en økning på hele 17 prosent fra i fjor.

- Dette er rekord. I forrige uke var det så vidt nettsidene ikke knakk sammen. Vi har aldri opplevd maken til trykk. Vi har 20 prosent mer besøk enn i fjor og hele 22 prosent flere nordmenn bestiller Star Tour-ferien sin på nett. I tillegg til nesten daglige nettrekorder selger vi også rekordmange reiser totalt. Jeg kan ikke huske sist pågangen etter reiser var så stor, skriver kommunikasjonsdirektør Lena Petersson fornøyd.

Mer bruk av mobil og ipad
Petersson tror den store nettøkningen skyldes at stadig flere velger å bestille via mobilen og ipad.

- Bestillingene på nett har økt jevnt og trutt siden smarttelefonene kom. At 100 000 nordmenn har skaffet seg ipad merker vi også.

Petersson tror spesielt aktive småbarnsfamilier er nettaktive.

- Jeg ser bare på meg selv. Med to barn, hund og full jobb er nettet min beste venn. Her bestiller jeg alt fra reiser til bøker og smykker.

Bestiller på kvelden
Ifølge Petersson bestilles det flest ferier etter kl 21.

- Det er da vi travle foreldre har tid til å sette oss ned for å surfe, drømme og bestille årets feriereise.

Januar er tradisjonelt en travel måned for reisearrangørene. Etter en lang kuldeperiode kombinert med dårlig sommer er reiselysten på topp.

- Nordmenn reiser som aldri før, og det kommende året vil vi bruke mye penger på ferie. Viktigst av alt blir kvalitet på ferien, spår Petersson i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.