NA24.no

New York i pluss

Foto: Mary Altaffer
Sist oppdatert:
God start på børsene i USA.

Det amerikanske aksjemarkedet starter opp etter langhelgen.

NA24 - din næringslivsavis

Feiringen av «Labour Day» medførte at det var stengt mandag, og i mellomtiden har både de europeiske og asiatiske børsene steget markant.

Den kjente industriindeksen Dow Jones stiger 0,42 prosent til 9.480,49 poeng, mens S&P 500-indeksen 0,64 prosent til 1.022,88 poeng. Nasdaq-indeksen stiger 0,55 prosent til 2.029,79 poeng.

Økt oppkjøps- og fusjonsaktivitet har også bidratt til å vekke optimismen for investorene. Mandag ble det kjent at den amerikanske matvaregiganten Kraft Foods ønsker å kjøpe opp det britiske godteriprodusenten Cadbury. Budet på godt over 16 milliarder dollar, eller rundt 100 milliarder kroner falt ikke i smak hos britene som allerede har avslått budet.

Nå spekuleres det at Kraft vil sukre tilbudet og kommet med et nytt forsøk.

Tyske og franske krefter skal forenes om britiske kunder. De britiske virksomhetene til France Telecom og Deutsche Telekom skal nå fusjoneres. Sammen har de startet samtaler om å fusjonere de respektive selskapene T-Mobile og Orange i Storbritannia. Det nye selskapet vil danne den største mobiloperatøren på britiske øyer, og bli en betydelig europeisk aktør.

Les mer: Skal kapre britiske mobilkunder

Dollaren er under press og det sender råvareprisene rett opp. Gullprisen har passert 1.000 dollar per unse, men råoljekontraktene på New York Mercantile Exchange snuser på 70 dollar per fat.

Les mer: Oljehopp før OPEC-møte

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere