*Nettavisen* Økonomi.

New York senker Oslo

Foto: (Scanpix)

Det norske aksjemarkedet blir rammet av fall i det amerikanske.

27.08.09 16:29

Oslo Børs har torsdag ettermiddag snudd ned etter en positiv start.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen faller en drøy time før handelen stenger 1,17 prosent til 303,79 poeng. Det er et markant fall på børsene i New York som er med på å sende det norske aksjemarkedet ned.

Les mer: Fall på Wall Street

Oljeprisen blir sendt tilbake sammenlignet og kontraktene på nordsjøolje med levering i oktober omsettes for 70,61 dollar per aksje.

StatoilHydro blir sendt ned 1,09 prosent til 133,69 kroner, mens DNO faller 2,44 prosent til 6,80 kroner.

En hel haug med selskaper har rapportert sine resultater etter andre kvartal, og flere har inntatt øverste trinn av taperlisten.

CanArgo-aksjen stuper 47,06 prosent til 0,09 kroner etter at Oslo Børs har vedtatt at aksjen skal strykes fra notering.

- Selskapet har brutt reglene i løpende forpliktelser ved at årsrapporten for 2008 ikke er offentliggjort. I tillegg er kursverdien for selskapets aksjer betydelig lavere enn minimumskravet og selskapets markedsverdi betydelig lavere enn minimumsvilkåret på 300 millioner kroner i børsens opptaksregler, heter det i begrunnelsen fra Oslo Børs.

Les mer: Tuppet ut av Børsen

IGE-aksjen daler ned 16,33 prosent til 0,41 kroner. Selskapet har brent av en god slump penger på flere prosjekter, men holder det gående uten inntekter. Nå er gruveselskapet i ferd med å gå tom for kontanter.

Les mer: Blått lys for IGE

Goodtech følger etter på taperlisten. Krevende forhold i Sverige har bidratt til at resultatet er blitt halvert. Det skjer samtidig med at de har klart å holde omsetningen på linje med fjoråret. Aksjekursen blir sendt ned 10,36 prosent til 2,51 kroner.

Les mer: Sliter med svenskene

IT-selskapet Inmeta faller 6,11 prosent til 3,38 kroner. Selskapet har levert 14 kvartaler på rad med vekst, og venter at veksten skal fortsette i 2009 sammenlignet med tidligere år.

Les mer: Gode resultater fra IT-selskap

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag