NA24.no


OPPTUR: God start på uken for Oslo Børs.
OPPTUR: God start på uken for Oslo Børs. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Next stiger videre på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo Børs starter uken positivt, og Next fortsetter ferden mot himmelen.

Ved åpning mandag viser hovedindeksen en oppgang på 0,4 prosent til 621,1 poeng.

Markedene i Asia kan ta store deler av æren for framgangen. Der fyker markedene i været, og oppgangen ser ikke ut til å ha noen ende.

Les mer: Kraftig børsoppgang i Shanghai og Shenzhen

Fingeravtrykksselskapet Next Biometrix var det nest mest omsatte selskapet på Oslo Børs den første timen med handel mandag formiddag, kun slått av børslokomotivet Statoil.

Etter fredagens melding om at det sprøytes 120 millioner kroner i frisk kapital inn i selskapet gjennom en aksjeutvidelse, var det mange som ville sikre seg Next-aksjer mandag formiddag. En snau time etter at handelen startet var Next-aksjen opp hele 21,35 prosent.

Statoil steg 0,28 prosent, mens Norsk Hydro og Seadrill var opp 1,19 og 1,76 prosent. DNO utmerket seg på den negative siden med et fall i aksjekursen på 1,05 prosent.

Oljeprisen var mandag formiddag på vei opp. Et fat nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for drøye 53 dollar, mens amerikansk lettolje (WTI) gikk for i overkant av 50 dollar fatet.

Både i Frankfurt og Paris var det børsoppgang mandag formiddag. DAX 30-indeksen steg solide 0,86 prosent, mens CAC 40 var opp 0,25 prosent. I London falt FTSE 100-indeksen 0,18 prosent. Mandag formiddag lå det for øvrig an til å bli solid oppgang på de asiatiske børsene, ikke minst i Japan der Nikkei 225 steg 1,64 prosent. (©NTB/NA24)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere