Gå til sidens hovedinnhold

NextGenTel legger seg flat

NextGenTel opplevde klagestorm da de begrenset trafikken til NRKs nettjenester. Nå har de snudd.

Det har de siste dagene vært svært mye fokus på at NextGenTel (NGT) begynte å begrense hvor mye trafikk som kunne gå mellom NRKs tjenester og deres egne kunder. Dette førte igjen til at NRK begrenset kvaliteten på sin nett-tv slik at ikke kunder hos NGT skulle få problemer med å få se nett-tv.

NGT mente dette i utgangspunktet var helt unødvendig, og at den trafikkbegrensningen som var satt var såpass høy at det ikke ville føre til noen problemer.

Klagestorm mot NGT
I løpet av de siste dagene skal NGT ha mottatt en storm med protester fra sine kunder, og i går ettermiddag bestemte selskapet seg for å snu i saken. Begrensningen til NRKs trafikk er fjernet.

Nå jobber selskapene med en mer permanent løsning, der NextGenTel får en dedikert linje inn i NRKs nett, på lik linje som Telenor har. Det er detaljer rundt dette som nå diskuteres.

- Vi betaler ikke
- Vårt prinsipp, og som i grunn er alle innholdsleverandørers prinsipp, er at vi ikke skal betale for leveranse, det er nettleverandørenes oppgave, og det betaler allerede kundene for. Vi vil legge til rette for at de skal kunne koble seg på vårt nett, men de må betale for linjen selv, forteller nettsjef i NRK, Bjarne André Myklebust til Nettavisen.

Olav Stokke sa til Nettavisen tidligere denne uken at NextGenTel så på det som konkurransevridende at de ikke hadde en egen linje til NRK, slik Telenor har.

- Denne linjen betaler Telenor for selv, sier Myklebust.

Vil ha trafikk direkte
Markedssjef Morten Ågnes i NextGenTel bekrefter overfor Nettavisen at de har fjernet trafikkbegrensningen.

- Det som har vært problemet er at forbindelsen har vært via NIX-en på Blindern. Vi har jobbet lenge med NRK for å få en direktelinje, og det ser det ut til at vi nå kan få til, sier Ågnes.

Han vil ikke kommentere om de er villig til å betale for denne linjen.

Krever en del av kaka
- Så lenge det kommer kommersielle tjenester som krever høy båndbredde, så mener vi at det må være en avtale mellom leverandøren og nettleverandøren, slik vi har med for eksempel TV 2, hvor vi deler inntektene på for eksempel fotballkamper, sier Ågnes.

- Men NRK tar ikke betalt for sine tjenester?

- Det er vel det som er litt av problematikken her, sier Ågnes.

Både Ågnes og Myklebust sier til Nettavisen at de regner med at en avtale om en egen linje vil være på plass raskt.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken