*Nettavisen* Økonomi.

Nexus ber om henstand

Foto: (Nexus)

FPSO-selskapet mangler kontrakt og må be om renteutsettelser.

Børsnoterte Nexus Floating Production Ltd har ikke klart å sikre seg en kontrakt til den nye oljeproduksjonsfartøyet Nexus 1 som leveres om en drøy måned. På denne bakgrunn må selskapet nå gå inn i forhandlinger med kreditorene både i forhold til å klare å ta levering av fartøyet og dekke løpende kostnader ved et opplag av FPSO-fartøyet (Floating Production Storage Offloading).

NA24 - din næringslivsavis

Tilgangen på nye FPSO-prosjekter har vært nærmeste ikke eksisterende siden finanskrisen slo ut for fullt og sendte oljeprisen i kjelleren i fjor høst.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det rammer nå blant annet Nexus, som har FPSO-konsernet BW Offshore ASA som hovedaksjonær.

Ifølge dagens pressemelding fra Nexus, så vil selskapet nå kalle inn eierne av de to obligasjonslånene på til sammen 250 millioner dollar for å be om en utsettelse av rentebetalingen fra henholdsvis 7. juni til 24. juni og 25. juni til 9, juli.

Dette for å gi selskapet mer tid til å forhandle frem en løsning med obligasjonseierne og bankene. Selskapet har allerede fått den nødvendige støtten fra et flertall i det største obligasjonslånet på 175 millioner dollar.

Dersom utsettelsene godkjennes av obligasjonseierne, har bankene som har lån til selskapet, akseptert å ikke sette selskapets engasjementer i mislighold i utsettelsesperioden.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag