NA24.no

Nexus ødela for BW Offshore

(Nexus)
Sist oppdatert:
Eierskapet i FPSO-selskapet Nexus ga minus for BW Offshore.

FPSO-konsernet BW Offshore økte underliggende resultater fra driften, men en nedskrivning av aksjene i det majoritets eide FPSO-selskapet Nexus Floating Porduction ASA, ga store minustall for første kvartal på bunnlinjen.

NA24 - din næringslivsavis

Nexus-smell
Nedskrivningen av aksjene i Nexus til null har belastet BW Offshore første kvartal med hele 39,2 millioner dollar. I samme periode i fjor hadde tilknyttede selskaper et positivt bidrag på 9,2 millioner dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Den underliggende driften til BW Offshore går imidlertid med pene overskudd. Justert for Nexus-tapet så kan BW Offshore vise til et driftsoverskudd på 18 millioner dollar, opp fra minus 4,4 millioner i de tre første månedene i 2008.

Driftsinntektene falt imidlertid fra 108,3 millioner i første kvartal i fjor til 99,3 millioner i årets tre første måneder. Nettoresultatet endte på minus 29,8 millioner dollar inkludert Nexus-tapene, mot minus 33,2 millioner i samme periode i fjor.

Økte inntekter
Det er for øyeblikket stillstand i markedet for nye olje- og gassproduksjonsprosjekter hvor flytende produksjonsløsninger er et alternativ. Det er finanskrisen og oljeprisfallet som har stoppet aktiviteten i markedet.

BW Offshore har imidlertid allerede inngått kontrakter som skal påbegynnes i løpet av året, og forventer at dette vil gi økt driftsbidrag gjennom året.

I tillegg til den nylig levert FPSO’en Cidade de Sao Vicente, så har BW Offshore FPSO’en Berge Pioneer under konvertering til en kontrakt med oppstart i 2010.

Selskapet har en FPSO-enhet i opplag, BW Carmen. Den markedsføres for nye kontrakter.

Det er Hongkong-reder Helmut Sohmens BW WorldWide Group som er hovedaksjonær i BW Offshore.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere