*Nettavisen* Økonomi.

Nexus fikk solgt

Foto: (Nexus)

Konkurskandidaten Nexus Floating har fått solgt produksjonsskipet.

FPSO-selskapet Nexus Floating Production Ltd. har fått på plass et salg av sitt første produksjonsskip for olje og gass, FPSO’en Nexus-1. Dermed klarer selskapet også å innfri den nedforhandlede gjeldspakken.

Det er Centennial Asset Ltd som kjøper Nexus-1 for en samlet sum på 400 millioner dollar inkludert gjeldsovertakelse. Det er klart etetr at Nexus i månedvis har jobbet med å finne en løsning som vil hjelpe selskapet ut av sin finansielle krise og enorme gjeldsbyrde.

Centennial vil overta skipet som det står og vil i tillegg ta på seg gjenstående forpliktelser tilknyttet ferdigstillelsen av skipet, samt 38,1 millioner dollar i utestående til Samsung-verftet i Sør-Korea som har byggekontrakten.

Videre vil Nexus innfri hele hovedstolen på 255 millioner dollar til førsteprioritets långiverne. Andre prioritets obligasjonseierne vil få 50 prosent av pålydende, totalt 87,5 millioner dollar, mens eierne av det konvertible obligasjonslånet vil få tildelt 10,6 prosent av pålydende, totalt 8 millioner dollar.

Til slutt er det avsatt 11,3 millioner dollar av salgssummen til dekning av driftskostnader på kortsikt og øvrig smågjeld.

Salget er godkjent av styret så vel som nødvendig flertall av selskapets långivere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.