Nexus lukter kontrakt

Foto: (Nexus)

FPSO-selskapet kan være på vei mot sin første kontrakt, men må refinansiere.

07.04.09 09:42

Nexus Floating Production, som kontrolleres av BW Offshore, er i ferd med å sluttføre byggingen av sitt første fartøy for flytende produksjon av olje, en såkalt FPSO (Floating Production Storage Offloading).

NA24 - din næringslivsavis

Nå kan det også gå mot en kontrakt for fartøyet som står i fare for å havne rett i opplag etter leveringen fra verftet. Ifølge en pressemelding sendt ut tirsdag morgen har BW Offshore Singapore i henhold til deres markedsføringsavtale med Nexus, signert en intensjonsavtale med oljeselskapet Premier Oil Vietnam.

Nå skal det jobbes mot en fast kontrakt for FPSO’en Nexus-1, men det er flere forbehold som skal løftes. Blant annet er intensjonsavtalen inngått med betingelse om at Nexus får på plass en større refinansiering av selskapet. Derfor har Nexus nå hyret inn Pareto Securities for å se på mulighetene.

Videre er en endelig kontrakt betinget både godkjennelse fra Premier Oils vietnamesiske organisasjon, samt selskapets partnere på det aktuelle oljefeltet.

FPSO’en Nexus-1 leveres etter planene i juni i år. FPSO.arkedet har siden finanskrisen begynt å ta av i fjor høst nærmest sovnet helt inn. Les blant annet: Full stopp i FPSO-markedet

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.