NA24.no

Thore Johnsen er professor i finans på NHH.
Thore Johnsen er professor i finans på NHH. (NHH)

NHH-professorer i ellevill skattekamp

Erfarne NHH-professorer møttes til duell om formueskatten.

Den interne NHH-striden om formueskatt mellom professorene Terje Hansen og Thore Johnsen kulminerte i en intens duell tirsdag, skriver Finansavisen.

- Dette er en kamp mellom en blind og en døv, sa Johnsen ifølge Finansavisen idet han overtok etter kollegaens miniforelesning om formuesskatt og la til:  - Jeg kan ikke skatt og Hansen kan ikke finans.

Avgått professor Terje Hansen (75) mener at statsbudsjettets beregninger av skattelettelser er misvisende. Professor Thore Johnsen (68) hevder derimot at skatten bør halveres.

Johnsen mener at utvalgets konklusjon om å beholde formueskatten på dagens nivå er ugunstig på grunn av kostnader og vridningseffekter. Han mener en halvering av nivået kan på sikt gi mer risikovilje i små og mellomstore bedrifter og slå ut positivt for norsk innovasjon, skriver Finansavisen.

Professor emeritus Terje Hansen mener på sin side at en reduksjon vil øke forskjellene i samfunnet ved at de såkalte «superrikes» skattenivå begrenses betraktelig.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere