NA24.no

NHO: Et lite rom for reallønnsvekst


LØNNSOPPGJØRET: LOs leder Hans-Christian Gabrielsen og NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund starter tarifforhandlingene 2018. LO og NHO representerer samtlige overenskomster mellom partene.
LØNNSOPPGJØRET: LOs leder Hans-Christian Gabrielsen og NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund starter tarifforhandlingene 2018. LO og NHO representerer samtlige overenskomster mellom partene. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Med det tradisjonelle håndtrykket innledet LO-leder Hans Christian Gabrielsen og NHO-sjef Kristin Skogen Lund årets lønnsoppgjør.

Hos arbeidstakerne har oppgangstider i norsk økonomi skapt optimisme med tanke på et romsligere oppgjør i år enn de siste årene. Det kan det også bli, varsler NHO.

– Vi har sagt at det er et lite rom for reallønnsvekst. Det er riktig at det går bedre, men det er en bedring som er ganske skjør, sier Skogen Lund til NTB.

Hun viser til sentralbanksjefens mye omtalte mantra om at Norge nå beveger seg fra særstilling til omstilling og advarer derfor:

– Vi er nødt til å ha en lønnsutvikling på linje med de vi konkurrerer med.

Gabrielsen viser på sin side til at arbeidstakerne har bidratt solid til å øke konkurransekraften til norske bedrifter de siste årene.

– Det legger godt til rette for at det bør være rom for arbeidstakergruppene i år. Det er vårt mål og ambisjon for forhandlingene, sier han til NTB.

Frist 22. mars

Med de to delegasjonene trygt plassert rundt forhandlingsbordet i NHOs lokaler overrakte mandag Skogen Lund og Gabrielsen hverandre de respektive kravene for oppgjøret.

Partene har frist til å komme til enighet innen 22. mars. Hvis de ikke blir enige, går oppgjøret til mekling med frist 7. april.

Videreføring av AFP som en avtalefestet ordning, økt kjøpekraft til alle, endringer i tjenestepensjonsordningen og fortsatt dekning av reise, kost og losji for tilreisende arbeidere i industrien er LOs hovedkrav.

For NHO vil det sentrale være å opprettholde konkurransekraften for norske bedrifter. Arbeidsgiversiden har derfor gitt beskjed om at det ikke er rom for mer enn 2,7 prosents lønnsvekst.

AFP-nøtt

Det er særlig AFP-ordningen som blir nøtten i oppgjøret. Begge parter er enige om at den har svakheter og bør endres, men der LO ønsker seg flikking og tetting av hull, krever NHO en full omlegging.

Skogen-Lund har signalisert at NHO ønsker å kutte i AFP-tilleggene, ikke lenger gjøre ordningen livsvarig, samt å legge den om til en mer opptjeningsbasert ordning.

NHO-sjefen sier AFP-forhandlingene handler om å finne en bedre modell som balanserer at man ikke skal øke kostnadene med å tette hullene der folk faller ut.

– Samtidig må vi sørge for at vi har en finansieringsmåte som gjør at ordningen er bærekraftig over tid og ikke har så store risikoelementer, sier hun.

NHO har gjentatte ganger uttalt at ordningen er kraftig underfinansiert og ikke lenger bærekraftig.

Streikefare

Gabrielsen understreker at tetting av hull i AFP-ordningen står øverst på organisasjonens prioriteringsliste i årets oppgjør, sammen med reallønnsvekst.

LO har signalisert at en opptjeningsløsning ikke er deres førstevalg og peker på at avkastningsrisikoen da vil falle på arbeidstakerne.

Forhandlingene om AFP i privat sektor kompliseres ytterligere ved at partene i offentlig sektor nylig kom fram til en ny avtale som NHO mener er altfor dyr og god, og som vil gi urealistiske forventninger i det private oppgjøret.

Flere har pekt på stor streikefare i år, siden det kompliserte AFP-spørsmålet står så sentralt.

Årets oppgjør er det første samordnende oppgjøret på ti år. Det innebærer også at alle LOs 200.000 medlemmer i LO-NHO-området kan bli tatt ut i streik dersom det blir brudd.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere