*Nettavisen* Økonomi.

NHO med krisekrav til politikerne

Administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

NHO-president Tore Ulstein må kutte på hjemmebane. Sammen med direktør Kristin Skogen Lund krever han at politikerne loser Norge gjennom den økonomiske krisen.

Ulstein er styreleder og visedirektør i verfts- og industrikonsernet med samme navn. Der har 60 personer nylig mistet jobben, 50 er permittert og ytterligere 40 har fått permitteringsvarsel, skriver Dagbladet.

Nå stiller han og NHO-direktør Kristin Skogen Lund krav til politikerne for å hjelpe dem som blir rammet av krisen. De ønsker seg blant annet kutt i formue- og selskapsskatten. I tillegg vil de ha flere studie- og lærlingplasser og at folk som mister jobben kommer raskere over i nytt arbeid. De ber også om økte investeringer for å vri forskning og utvikling over på områder som kan bli lønnsomme i fremtiden og at det offentlige er forsiktige med pengebruken, men fortsetter å bruke på infrastruktur.

Statsminister Erna Solberg (H) lover skattekutt, men kutter ikke i selskapsskatten med lett hjerte.

– Det er ingen av oss som ønsker denne typen skattelettelser, for selskaper som går godt, bør bidra og betale skatt, understreker Solberg. Internasjonal konkurranse gjør at hun mener det likevel er nødvendig, fordi landene rundt oss setter ned selskapsskatten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag