*Nettavisen* Økonomi.

NHO-presidentens supergevinst

Foto: (Scanpix)

Tjente 100 millioner på én måned.

19.09.12 07:48

Heine Wang tiltrådte nylig som NHO-president etter at Kristin Skogen Lund rykket opp i sjefsstolen i arbeidsgiverorganisasjonen.

Lite har vært kjent om Wangs fantastiske handel med vaktselskapet Nokas, som han startet sammen med broren Pål i 1987. Heine er konsernsjef i Nokas.

Rett før nyttår fikk Nokas et tilbud på hele 420 millioner kroner på boligalarmselskapet G4S Alarm, som de hadde kjøpt bare fire uker tidligere for 320 millioner. Gevinst: 100 millioner, skriver Dagens Næringsliv.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Vi hadde egentlig til hensikt å drive selskapet videre, men samtidig som vi kjøpte det, fikk vi et så godt bud på det at vi valgte å selge og ta gevinst, sier Wang, som forteller at brødrene er gode til å forhandle etter å ha gjort 60 oppkjøp etter oppstarten av Nokas.

Etter selskapets spede start med vokting av hytter på Tjøme, ble brødrene kalt deodorantene, fordi de alltid stilte i skjorte og slips på jobb – ikke helt vanlig i vekterbransjen den gang. I dag eier brødrene henholdsvis 8 og 7 prosent av Nokas, som omsetter for 1,5 milliarder kroner og har 3500 ansatte. Orkla og stiftelsen Fritt Ord er største aksjonærer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.