NA24.no

KUTTER MARKEDSFØRINGSMILDER: Høyre og Frp kutteR den offentlige støtten til markedsføring av norske reiselivsbedrifter i utlandet. Illustrasjonsbilde: Hurtigruten.
KUTTER MARKEDSFØRINGSMILDER: Høyre og Frp kutteR den offentlige støtten til markedsføring av norske reiselivsbedrifter i utlandet. Illustrasjonsbilde: Hurtigruten. Foto: Hurtigruten

NHO Reiseliv fortviler over kutt

Sist oppdatert:
Regjeringen kutter 45 millioner kroner og inntil 55 stillinger forsvinner i Innovasjon Norge. NHO fortviler.

- Vi har vært krystallklare på at vi mener kuttet i markedsføringsmidlene av Norge i utlandet var meget uklokt, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv og tidligere statsråd for Høyre, Kristin Krohn Devold til Nationen.

Høyre og Frp kuttet den offentlige støtten til markedsføring av norske reiselivsbedrifter i utlandet, som distribueres gjennom Innovasjon Norge. 45 millioner kroner – eller 17 prosent – av markedsføringsmidlene er borte i forhold til Stoltenberg-regjeringens siste budsjettforslag.

Konsekvensen er at færre franskmenn, italienere, spanjoler og russere får høre om Norge, mener NHO. Pengene brukes i dag i et spleiselag mellom Innovasjon Norge og private reiselivsbedrifter for å promotere turistdestinasjoner og selskaper på messer, gjennom annonser og til turer i Norge for utenlandsk presse.

- Vi kommer til å ha en enklere satsing enn før i disse landene. Et kutt vil alltid føre til en gjennomgang av hvor vi bruker penger, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin.

Et kutt i administrasjonskostnader på toppen gjør at Innovasjon Norge nå må redusere antall ansatte med mellom 40 og 55 årsverk, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en melding til Stortinget.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere