NA24.no

NHO Reiseliv fortviler over kutt

KUTTER MARKEDSFØRINGSMILDER: Høyre og Frp kutteR den offentlige støtten til markedsføring av norske reiselivsbedrifter i utlandet. Illustrasjonsbilde: Hurtigruten.
KUTTER MARKEDSFØRINGSMILDER: Høyre og Frp kutteR den offentlige støtten til markedsføring av norske reiselivsbedrifter i utlandet. Illustrasjonsbilde: Hurtigruten. Foto: Hurtigruten
Sist oppdatert:
Regjeringen kutter 45 millioner kroner og inntil 55 stillinger forsvinner i Innovasjon Norge. NHO fortviler.

- Vi har vært krystallklare på at vi mener kuttet i markedsføringsmidlene av Norge i utlandet var meget uklokt, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv og tidligere statsråd for Høyre, Kristin Krohn Devold til Nationen.

Høyre og Frp kuttet den offentlige støtten til markedsføring av norske reiselivsbedrifter i utlandet, som distribueres gjennom Innovasjon Norge. 45 millioner kroner – eller 17 prosent – av markedsføringsmidlene er borte i forhold til Stoltenberg-regjeringens siste budsjettforslag.

Konsekvensen er at færre franskmenn, italienere, spanjoler og russere får høre om Norge, mener NHO. Pengene brukes i dag i et spleiselag mellom Innovasjon Norge og private reiselivsbedrifter for å promotere turistdestinasjoner og selskaper på messer, gjennom annonser og til turer i Norge for utenlandsk presse.

- Vi kommer til å ha en enklere satsing enn før i disse landene. Et kutt vil alltid føre til en gjennomgang av hvor vi bruker penger, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin.

Et kutt i administrasjonskostnader på toppen gjør at Innovasjon Norge nå må redusere antall ansatte med mellom 40 og 55 årsverk, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en melding til Stortinget.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere