NA24.no

NHO-sjef til angrep på Høyre

Foto: Tommy H. Brakstad
Sist oppdatert:
NHO-sjef Kristin Skogen Lund kritiserer Høyres familiepolitikk.

Høyres familiepolitikk vil skade både kvinnene, familien og næringslivet, mener NHO-direktør Kristin Skogen Lund.

Lund er svært kritisk til forslaget fra Høyres programkomité om å la foreldrene dele foreldrepermisjonen fritt seg imellom og å gjøre kontantstøtten til en lovpålagt kommunal ytelse, skriver Dagsavisen ifølge NTB.

Det skal stemmes over begge forslagene på Høyres landsmøte i helgen. Et mindretall i partiet ønsker å fjerne konstantstøtten, noe NHO-direktøren håper blir fasit.

– Høyre står overfor et veivalg. Hvis partiet vedtar å fjerne fedrekvoten og opprettholde kontantstøtten, kan resultatet bli et tilbakeslag for kvinners stilling i arbeidslivet, sier NHO-direktøren.

Av frykt for at kvinners stilling i arbeidslivet blir svekket og at næringslivet mister viktig kompetanse, håper hun at forslagene ikke blir vedtatt.

– Næringslivet er helt avhengig av begge kjønn, og spesielt den kompetansen norske kvinner sitter på. I dag tar flere jenter enn gutter høyere utdanning og skaffer seg kompetanse som våre bedrifter trenger, sier Lund.

Høyres politikk fører til at mødrene tar lange jobbfravær mens fedrene bygger karriere, mener hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere