Gå til sidens hovedinnhold

NHO-sjefen ut mot Helleland

NHO-sjef Kristin Skogen Lund går ut mot likestillingsminister Linda Hofstad Hellelands (H) uttalelser om arbeidsgiveres rolle for likestillingen i arbeidslivet.

– Jeg reagerer på at likestillingsministeren skjærer et helt arbeidsliv over en kam. Hun er helt ny i stillingen, og hun skyter i helt feil retning, sier Lund til Dagens Næringsliv.

Tidligere denne uken sa Helleland til avisen at arbeidsgivere er mye av grunnen til at menn ikke velger å utnytte foreldrepermisjonen. Det er NHO-sjefen helt uenig i.

– Det hun sier er både helt feil og urettferdig. Dette handler nok mer om hvordan norske par velger å prioritere og fordele seg imellom.

Lund viser til en rapport bestilt av Barne- og likestillingsdepartementet, som ble lagt fram før jul. Her konkluderes det med at arbeidsgiverne i undersøkelsen ikke er vrangvillige til foreldrepermisjon.

– Det er underlig at statsråden ikke tror på funnene i rapporten fra sitt eget utvalg, sier Lund. Selv viser Helleland til andre rapporter som viser det motsatte.

– Vi har flere rapporter som dokumenterer det jeg sier. Jeg er litt overrasket over at NHO-sjefen fornekter at det er et holdningsproblem hos noen arbeidsgivere, sier hun.

Ap sikret denne uken flertall for regjeringens forslaget om at foreldrepermisjonen skal deles i tre like deler, og at fedrekvoten skal øke til 15 uker. Ordningen skal etter planen gjelde barn født etter 1. juli i år.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken