NA24.no

Bingo
Bingo Foto: RIEDINGER Philippe

Ni bingomillioner forsvunnet – bedriftsledere etterforskes

Sist oppdatert:

To bedriftsledere i bingobransjen i Oslo er mistenkt og etterforskes av politiet etter at over ni millioner kroner i formålspenger til ideelle organisasjoner har blitt borte.

– Vi mener det er grunnlag for innstilling til påtalemyndigheten om saken vil bli straffeforfulgt, sier politiførstebetjent ved Krimavdelingen i Oslo, Rune Skjold, til TV 2.

Selskaper som driver bingovirksomhet i Norge, er lovpålagt å utbetale 15 prosent av overskuddet sitt til det som kalles «lotteriverdige formål».

De manglende utbetalingene skal ha skjedd i 2011, og ble oppdaget av Lotteritilsynet da det gjorde en gjennomgang av bingoregnskapene til de aktuelle selskapene.

Lotteritilsynet har bedt politiet om hjelp til å finne ut hva som har skjedd med pengene. I alt omfatter anmeldelsen 31 organisasjoner som Lotteritilsynet mener ikke har fått utbetalt penger fra bingoselskapene hvor de to mistenkte er involvert.

De to mistenkte har vært inne til avhør. 1

Den ene mistenkte sier til TV 2 at han stiller seg undrende til anmeldelsen, og mener han ikke har en rolle i saken. Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med den andre mannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere