NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Ni mill. fløy Norwegian

Norwegian vokser, men det blir bedre plass på flyene.

Over ni millioner fløy med Norwegian i fjor. Det viser passasjertall fra flyselskapet som forteller at de vokser både i Norge og i det øvrige skandinaviske markedet.

NA24 - din næringslivsavis

I desember fraktet Norwegian 553.259 passasjerer til en rekke ulike destinasjoner. Det er en vekst fra 487.067 fra desember i 2007. Det tilsvarer en vekst på 14 prosent, mens passasjertrafikken økte med 20 prosent.

I samme periode har kapasiteten økt med 25 prosent, og kabinfaktoren har falt til 74 prosent, en nedgang på 3 prosentpoeng fra 77 prosent i desember 2007.

Når det gjelder innenlandsflyginger i Norge økte passasjertrafikken med 35 prosent, mens kapasiteten steg 43 prosent. Kabinfaktoren falt til 70 prosent fra 75 prosent. Passasjertrafikken i utlandet steg 14 prosent samtidig som kapasiteten vokste med 18 prosent. Det ga en negativ utvikling i kabinfaktoren som falt 3 prosentpoeng til 75 prosent.

Norwegian estimerer at yielden vil ligge på 0,68 kroner i desember, noe som er en forbedring på 13 prosent sammenlignet med i fjor. Flyselskapet trekker frem at positive utvikling i yield kompenserer mer enn nedgang i kabinfaktoren.

- Vi har hatt en formidabel vekst for hele Gruppen i 2008 på 32 prosent. Markedsandelen har økt innenriks i Norge og ligger nå på over 45 prosent på enkelte ruter. I tillegg har vi økt i det skandinaviske markedet. Vi er veldig godt fornøyd med passasjerveksten, og ser fram til et spennende 2009. Nyttårskampanjen har så langt solgt langt bedre enn forventet, og viser at Norwegians lave priser og gode produkt stimulerer ferie og fritidsmarkedet også i turbulente tider, sier adm. direktør Bjørn Kjos

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere