NA24.no

Nigeria kutter hardt i oljeeksporten

Den vestafrikanske OPEC-produsenten kutter nå mer en antatt i oljeskipningene.

Dette er dårlig nytt for stortankrederne som seiler i Atlanterhavsmarkedet. Ifølge nyhetsbyrået Dow Jones Newswires opplyser oljetradere onsdag at Nigeria som følge av produksjonskuttet vedtatt i OPEC, vil kutte fem planlagte laster i november i tillegg til reduksjonen i total volumet på 5 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

For desember skal det være snakk om kutt av ytterligere åtte oljelaster i tillegg til det generelle kuttet på 5 prosent av det totale eksportvolumet.

Ifølge Dow Jones var det ventet at Nigeria kun vil gjennomføre et kutt på 113.000 fat per dag i kjølvannet av OPEC-beslutningen, men med de indikasjonene som nå er gitt vil kuttet bli mer enn det dobbelt.

Oljeselskapene Shell og Chevron skal allerede ha bekreftet bortfallet av en last hver for desember. Hver last er på omkring 1 million fat råolje, som tilsvarer fraktevolumet på et suezmax-tankskip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere