NA24.no

Nigerias oljeproduksjon i kne

Omkring en fjerdedel av Nigerias oljeproduksjon er nå nede. Oljegiganten Shell har innført Force Majeure på sine leveringsforpliktelser.

Med varsler om nye angrep mot oljeproduksjonen til Shell på det urolige Nigerdeltaet, ser det ut til at Nigerias oljeleveranser vil halte over sommeren.

NA24 - din næringslivsavis

Shell har holdt produksjon tilsvarende 450.000 fat per dag stengt siden opprørsangrepene i deltaet i februar, og så seg denne uken nødt til å stenge ned ytterligere 180.000 fat per dag på grunn av lekkasjer i en rørledning.

Torsdag kveld valgt oljeselskapet å erklære force majeure i forhold til sine leveringsforpliktelser i juli og august fra utskipningsterminalen Bonny. Totalt er 653.000 fat per dag nede fra Shells oljefelt, mens totalen for Nigeria er 675.000 fat per dag.

Det utgjør omkring 26 prosent av Nigerias total oljeproduksjon.

Shell uttalt i forbindelse med sin andre kvartalsrapportering torsdag at de ikke forventer å få noen betydelig del av produksjonen opp igjen på denne siden av nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere