NA24.no

Nikkei fortsatte oppturen

Sist oppdatert:
Tokyo-børsen nådde en ny femårstopp tirsdag, til tross for advarsler om overoppheting.

(NA24): Nikkei-indeksen endte på 1578,86 poeng – den høyeste noteringen siden oktober 2000. Tokyo-børsen har hatt en formidabel vekst i vinter, og enkelte aktører tror på en snarlig korreksjon i markedet.

- Markedet er litt overopphetet. Derfor er det muligheter for et fall selv om tankan-rapporten skulle inneholde gode resultater, sier direktør Masahiko Sato i Nomura Securities til Reuters.

Andre aktører er derimot ikke engstelige for at en korreksjon skal bli dyp og langvarig.

- Et tilbakefall er ingenting å uro seg over. Det er en god anledning for markedet til å spare opp energi før det tar et nytt steg videre, som for eksempel ved et rally i USA, sier Terushi Hirotama i Ichiyoshi Securities til Reuters.

Tankan-indeksen er nøkkeltallene alle venter på i markedet. Rapporten er en undersøkelse blant japanske næringslivsledere. Indeksen sammenligner antallet firmaer som mener økonomien går bra, med dem som mener den går dårlig.

Tankan-indeksen regnes som en god indikator på hvordan den økonomiske veksten utvikler seg, og det er ventet at indeksen vil stige til 23 i tredje kvartal, noe som er det høyeste nivået på et år.

Den brede TOPIX-indeksen steg 0,53 prosent – til 1626,15 poeng.

Gullprisen tok en pust i bakken, etter å ha nådd rekordnivåer fra 1980 de siste dagene. En unse var ned nesten 6 dollar – til 522 dollar.

Oljeprisen endte også ned, etter en oppgang mandag som følge av varsler om kaldt vær i USA og produksjonsnyheter fra Opec. Den prisdrivende amerikanske råoljen ble mandag kveld handlet til 61,15 dollar fatet.

Flere nyheter fra NA24.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere