Etter en forrykende global ukestart på børsene, har investorene fått en smule høydeskrekk på de asiatiske børsene tirsdag.

Ned fra årsbeste
Det er nedgang i de fleste markedene, noe som bidrar til å sende den sammenveide indeksen for Asia - og Stillehavet ned 0,2 prosent til 119,06 poeng. Hittil i år har indeksen steget 69 prosent.

- Markedene har gjort det temmelig sterkt på sin vei siden mars, men ikke uten fare. Det vi ser nå er en periode med konsolidering. Dette kan ikke gå i en rett linje oppover, sier forvalter Tim Schroeders i Pengana Capital i Melbourne til nyhetsbyrået Bloomberg.

Bernanke
Uttalelser fra den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke har gitt investorene en liten påminnelser om at tilstanden i verdens største økonomi er langt fra rosenrød. Bernanke uttalte i et foredrag at det gjenstår betydelige utfordringer for å få den amerikanske økonomien på fote igjen.

Mens investorene mandag ble oppmuntret av konklusjonene fra APEC-møtet i Singapore i helgen, reagerte de motsatt på Bernankes uttalelser.

Sentralbanksjefen minnet nok en gang om at økonomisk motvind som følge av reduserte utlån og et svakt arbeidsmarked sannsynligvis vil gjøre veien lang for å få økonomien på riktig vei, og at dett vil medføre ekstraordinært lave renter i en forlenget periode.

Årsbeste
USA-børsene steg solid mandag.

S&P 500 steg 1,45 prosent til 1.109,3 poeng og nådde dermed sitt høyeste nivå siden i fjor høst. Det samme gjorde Dow Jones og Nasdaq. Utviklingen speiler det som skjedde i Asia og Europa mandag.

Les mer:Årsbeste på Wall Street

Nøkkeltall tirsdag (Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt)
Japans Topix: - 0,40 %
Japans Nikkei 225: - 0,63%
Hongkongs Hang Seng: - 0,21 %
Kinas CSI 300: + 0,07 %
Kinas Shangai Composite: + 0,24%
Taiwans Taiex: - 0,76 %
Sør-Koreas Kospi: - 0,41 %
Singapores Strait Times Index: - 0,41 %