Programleder Nils Gunnar Lie (65) har takket ja til sluttpakke i TV 2, og har sin siste dag i tv-kanalen 1. september, melder TV 2.

- Jeg hadde lenge før det ble snakk om sluttpakker planlagt å gi meg når jeg fyller 67 år neste høst. For meg passer derfor tilbudet om sluttpakke godt. Men jeg forstår godt mine yngre kolleger som er svært skuffet over tilbudet fra ledelsen, sier Lie til tv-kanalen.

I april kunne Nettavisen fortelle at TV 2-profilen går av med pensjon i november neste år, noe han selv bekreftet.

- Jeg gir meg til neste år, når jeg er blitt 67 år. Det er planen, sa Lie.

Men nå slutter han altså ett år tidligere, og får med seg en sluttpakke.

Les også: Nils Gunnar Lie gir seg i TV 2

Startet karrieren i NRK

Lie startet sin karriere i NRK i Dagsnytt-redaksjonen i 1976.

På begynnelsen av 80-tallet jobbet han som reporter og programleder i Dagsrevyen, og debattprogrammet Antenne 10. Han ledet også Frokost-TV på NRK.

Da TV 2 startet i 1992, fortsatte han sin karriere der og ledet debattprogrammet Holmgang og spørreprogrammet Jeopardy. Fra slutten av 90-tallet jobbet han i nyhetsavdelingen hvor han var anker i sju år.

Fra 2005 til 2012 var han programleder for God morgen, Norge! Siden 2012 har han vært ansatt i innenriksavdelingen i TV 2-nyhetene, hvor han for det meste har vært live-reporter, men også levert nyheter til hovedkanalen og Nyhetskanalen.

Les også: - Slik blir sluttpakkene i TV 2

Flere profiler slutter

Onsdag ble det kjent at flere TV 2-profiler forsvinner fra skjermen. Jahn Ivar «Mini» Jakobsens (50) slutter etter 17 år i kanalen fordi tippeligarettighetene har havnet hos konkurrenten Discovery, meldte VG.

Jacobsen er ikke alene: Freddy Dos Santos, Aleksander Schau og Thomas Aune og Ole Martin Årst følger etter.

Per-Jarle Heggelund sluttet for en måned siden. I tillegg går TV 2-sportens programleder, Davy Wathne, av med pensjon ved nyttår.

Les også: - Flere profiler ferdig i TV 2